Film/TV
0

"Ocean's Thirteen" na filmskom festivalu u Cannesu

Sarajevo-x.com
Glumačka ekipa filma "Ocean's Thirteen" koju, između ostalih čine George Clooney, Matt Damon i Brad Pitt, doputovala je ove sedmice na filmski festival u Cannesu u nadi da će filmski kritičari imati isključivo riječi hvale za treći dio priče o Oceanovim momcima.

Treći dio priče o grupi umjetnika obmane koju predvode Danny Ocean (George Clooney) i Rusty Ryan (Brad Pitt), a koji od loših momaka svaki put uspijevaju iznuditi vrtoglave sume novca, bit će premijerno prikazan u četvrtak na filmskom festivalu u Cannesu.

Debi na ovakvom festivalu predstavlja rizik za veliki holivudski projekt kao što je film "Ocean's Thirteen" jer tamošnji filmski kritičari podršku i prednost obično daju evropskim i azijskim filmskim ostvarenjima.

No, glumačka ekipa Oceanovih smatra da njihov film predstavlja odličnu zabavu koja zaslužuje mjesto na ovom festivalu.

Međutim, filmski kritičari u Cannesu ne obaziru se mnogo na ushićenja publike zbog dolaska slavnih holivudskih glumaca i ne ustručavaju se od oštre kritike pa čak i kada se radi o visokobudžetnim holivudskim produkcijama.

Ipak, godine iskustva pokazuju da dobra marketinška strategija može biti ključ za uspjeh filmova pa i uporkos lošim kritikama u Cannesu.