Film/TV
0

Noviteti iz Cinema Cityja: "Svjetski rat Z", "Čudovišta sa sveučilišta 3D" i "Pripravnici"

Multiplex Cinema City i u ovoj sedmici nastavlja serijal novih naslova na svom repertoaru.
Tokom proteklog vikenda, ljubitelji superjunaka mogli su uživati u gotovo savršenom ostvarenju dugo najavljivanog "Čovjeka od čelika 3D" (Man of Steel 3D). Film koji je oborio sve rekorde i u svom debiju zaradio vrtoglavih 113,1 milion dolara nastavlja puniti kinodvorane.

U novoj filmskoj sedmici od 20. juna Cinema City predstavlja "Svjetski rat Z" (World War Z) u 3D-u.

Riječ je o visokobudžetnoj filmskoj adaptaciji postapokaliptičnog horor bestsellera Maxa Brooksa, pod nazivom "Svjetski rat Z: Usmeno predanje o ratu protiv zombija".

U naslovnoj ulozi ovog zapanjujuće brzog i zastrašujuće realističnog filma pojavljuje se Brad Pitt, dok u glavnoj ženskoj ulozi gledamo Mireille Enos, junakinju popularne TV serije "Killing".

Priča prati Gerryja Lanea, bivšeg vojnog specijalca zaposlenog u Ujedinjenim nacijama, koji će proputovati cijeli svijet kako bi zaustavio pandemiju koja obara vojske i vlade te prijeti da uništi cijelu ljudsku rasu i njegovu porodicu.

Od 27. juna Cinema City predstavlja novu animiranu avanturu "Čudovišta sa sveučilišta 3D" (Monster University 3 D). Film govori o Mati Vidoviću, koji je još od vremena kada je bio malo čudovište sanjao o tome da postane veliki zastrašivač - i upravo je on taj koji zna da najbolji zastrašivači dolaze iz sveučilišta za čudovišta. Pogledajte šta vas očekuje u ovoj animiranoj avanturi punoj smijeha.

Od 27. juna pogledajte i film "Pripravnici" (Intership), zabavnu komediju koja donosi priču dvojice muškaraca u četrdesetim godinama, koji dobijaju otkaz i ponovo grade svoju karijeru te počinju raditi kao pripravnici u uspješnoj kompaniji koja se bavi internetom.

Sve upite možete poslati na e-mail: [email protected].