U Pariz idem zahvaljujući TV1
0

VIDEO / Novinarka TV1 Andrea Knežević u elitnoj školi novinarstva

Sarajevo-x.com
Novinarka informativne redakcije TV1, mlada Andrea Knežević, koja je prva praktična novinarska iskustva stekla na TV1, gdje je vrlo brzo od novinara početnika postala novinar istraživač i reporter, posljednju godinu studija nastavlja u prvoj školi novinarstva u svijetu, visoko elitnoj Evropskoj školi novinarstva u Parizu.

Na konkurs se prijavila preko Reutersove web stranice, a zahvljujući iskustvu stečenom na TV1, za razliku od ostalih studenata koji moraju startati od prve godine, za Andreu je napravljen presedan i u Parizu je očekuje izazov samo završne godine. Naime uz CV priložila je jedan svoj prilog urađen za Dnevnik TV1 i tako dobila propusnicu za završnu, treću godinu studija. Andrein uspjeh je veliki i zbog činjenice da do sada niko iz BiH nije pohađao ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu.

 “Zahvaljujući znanju koje sam stekla na TV1 dobila sam tu stipendiju. Nadam da će i naredih godina novinari iz naše zemlje imati priliku da studiraju na prvoj svjetskoj školi novinarstva i da ćemo imati u perspektivi što više kvalitetnog i obrazovanog kadra.”, izjavila je Andrea.

Svoje planove Andrea je prestavila gostujući u petak u emisiji TV1.

TV1