Film/TV
0

Novi "Terminator" u kinima 2009. godine

Sarajevo-x.com
Produkcija novog, četvrtog po redu, nastavka jedne od najgledanijih filmskih franšiza o Terminatoru započet će iduće godine, a na ljeto 2009. godine možemo očekivati premijeru ovog filma.

"Terminator Salvation: The Future Begins" je zamišljen kao prvi dio filmske trilogije u kojoj se na potpuno novi način kreira cyborg saga.

Derek Anderson iz produkcijske kuće Halycon otkrio je magazinu Variety da će radnja novog filma "biti smještena u vrijeme rata između čovječanstva i mašina". Terminator je trenutno ponovno oživljen na američkoj televiziji zahvaljujući seriji "Sarah Connor Chronicles".

Glavnu ulogu u ovoj TV seriji igra Lena Headey, a u prva dva filma o Terminatoru, koje je režirao James Cameron, ulogu Sarah Connor briljantno je odigrala Linda Hamilton.

Bivši glumac, a sadašnji guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger posljednji put je utjelovio Terminatora u filmu "Terminator 3: Rise of the Machines".

Kako navodi Variety, ipak se još uvijek ne zna da li će se pojaviti i u novom filmu, koji je prema riječima producenta Moritza Bormana osmišljen kao prikaz potpuno novog svijeta te kao prvi dio nove trilogije.

Kompanija Warner Brothers je akvizirala prava distribucije filma "Terminator Salvation: The Future Begins" za područje Sjeverne Amerike, koji bi se u kinima širom svijeta trebao početi prikazivati na ljeto 2009. godine.