Film/TV
21

Novi show na OBN TV: Nikad nije kasno

OBN TV počinje s emitiranjem novog muzičko-zabavnog reality show-a.

Nikad nije kasno je novo muzičko takmičenje pjevača veterana iznad 45 godina.

Kasting je napravljen sa ciljem da se pronađu izuzetni pjevači koji nisu napravili velike karijere, a imali su kvalitete za to. Donja starosna granica u kastingu je bila 45 godina. Među kandidatima ima profesionalnih lokalnih pjevača iz cijelog regiona kao i apsolutnih amatera. Nije bilo žanrovskog odvajanja, a nakon kastinga odabrano je 80 izvrsnih pjevača gdje je žanrovski odnos zabavna - narodna muzika 40:60. Cilj je da se pored pjevačkih kvaliteta predstave i zanimljive sudbine takmičara i otkrije odgovor na pitanje: "Zašto nisam postao velika zvijezda?".

Moto projekta je ostvarenje neostvarenog sna pod sloganom "Nikad nije kasno". Motiv za takmičare je mogućnost da, u poznim godinama i na zalasku ne tako uspješne karijere, ispune svoj životni san i konačno se predstave milionskom auditorijumu, na velikoj sceni, na velikoj televiziji, pod svjetlima reflektora, propraćeni bendom i ovacijama publike. Motiv je prilika da nekolicina najboljih od njih, pod stare dane postane prava zvijezda i ostvari svoj mladalački san.

Žiri će brojati četiri člana, od kojih su tri člana stalna, a jedan član je gost. Vesna Zmijanac, Saša Miloševic Mare, Žika Jakšić su stalni članovi žirija, dok će u prvoj emisiji gostujući član žirija biti Željko Bebek. Žiri će komentarisati svaki nastup pjevača, ali će priča biti fokusirana i na njihove karijere natjecatelja i zanimljive događaje iz njihovog pjevačkog života. Na kraju svake emisije, žiri će odrediti koji kandidati nastavljaju dalje takmičenje.

Zbog specifičnosti repertoara i u svrhu bolje energije i interpretacije sve takmičare će pratiti veliki revijalni orkestar sa unaprijed pripremljenim i uvježbanim repertoarom. Veliko finale će odrediti pobjednika koji će biti izabran SMS i online glasanjem publike.

Prva emisija show-a Nikad nije kasno na programu je u nedjelju 25.10.2015. godine od 21 sat.

OBN