Na festivalu u Veneciji
0

Novi projekti mladog bh. reditelja Srđana Šarenca

Sarajevo-x.com
Mladi bh. reditelj Srđan Šarenac bez predaha ide naprijed kada je riječ o novim projektima. Ovoga puta susrest ćemo ga u vrlo odgovornoj funkciji izvršnog producenta na projektu švicarsko-bosanskog kratkog filma “Ne sanjam na njemačkom” rediteljke Ivane Lalović.

Film koji govori o općeprisutnom problemu identiteta uvršten je u program Corto Cortissimo 65. Venecijanskog filmskog festivala.

Prva projekcija je 3.9.2008 u 16.30 - sala Perla, a druga 05.9.2008 u 16.15 sala Volpi.

Izvršni producent filma je Srđan Šarenac iz Sarajeva, a uloge u filmu tumače: Zenit Đozić - Zena, Luna Mijović i Lana Stanišić.

Film je sniman u hotelu Radon Plaza pet dana u februaru ove godine, a podržan je od strane Ministarstva kulture i sporta kantona Sarajevo i ministra Emira Hadžihafizbegovića.

U filmu gastarbajter Miloš dolazi u Sarajevo, ali izbjegava da izađe iz hotela i suoči se sa devastiranim gradom. On ne želi da njegove lijepe predratne uspomene budu promijenjene. Lejla, konobarica u hotelu, sanja da ode iz Sarajeva u potrazi za boljim životom. Susret sa Milošem u restoranu hotela će im potpuno promijeniti živote.