Počast žrtvama zemljotresa
0

Novi projekt Ridleyja Scotta - "Japan u jednom danu"

Sarajevo-x.com
Ridley Scott
Ridley Scott
Holivudski reditelj Ridley Scott će učestvovati u dokumentovanju prve godišnjice razornog zemljotresa i cunamija koji je prošle godine pogodio Japan, objavila je japanska državna televizija.

Britanac Scott, poznat po filmovima "Vanzemaljac" i "Gladijator", će se pridružiti projektu "Japan u jednom danu", koji će biti dokumentarac o životu nacije 12 mjeseci nakon katastrofe koja je odnijela više od 19.000 života, objavila je televizijska mreža Fuji.

Reditelj i njegov brat će spojiti snimke više od 200 kamera koje su postavljene u najviše pogođenim dijelovima zemlje. Projekt je osmišljen tako da Japanci koji žele mogu dostaviti videomaterijal o svom životu u jednom danu.

"Projekt 'Japan u jednom danu' je posvećen onima koji su poginuli i onima koji su preživjeli i pate od posljedica zemljotresa i cunamija", rečeno je u izjavi o dokumentarcu, prenosi agencija AFP.

Televizijska mreža Fuji sredstva od prodaje filma planira donirati žrtvama katastrofe, a video će kasnije biti postavljen i na specijalnu web-stranicu YouTubea nazvanu po projektu - "Japan u jednom danu".

Podsjetimo Ridley Scott je bio i producent dokumentarca "Life in a day", odnosno videosnimaka iz cijelog svijeta kojima je dokumentovan 24. juli 2011.