Film/TV
8

Novi filmovi u Cinema Cityju "Pobješnjeli Max", "Selma" i "Prdoprah doktora Proktora"

Od 14. do 20. maja Cinema City prikazuje tri nova filma: "Pobješnjeli Max: divlja cesta 3D", "Selma" i ""Prdoprah doktora Proktora".
"Pobješnjeli Max: divlja cesta 3D" (Mad Max: Fury Road) je akcija, avantura redatelja Georgea Millera, a glavne uloge tumače Tom Hardy, Charlize Theron, Zoe Kravitz.

Progonjen turbulentnom prošlošću Max Rockatansky u osamljenom lutanju vidi najbolje šanse za preživljavanjem. No, nakon susreta s lijepom Furiosom i grupom odbjeglom iz Citadele, grada čije stanovnike terorizira tiranin Joe, postat će dio neizbježnog rata koji slijedi...

"Selma" (Selma) je biografska drama redateljice Avae DuVernay, a glavne uloge tumače Tim Roth, Giovanni Ribisi, David Oyelowo.

Historijska drama u režiji Ave DuVernay prati velečasnog Marthina Luthera Kinga na njegovom povijesnom maršu kroz grad Selma, država Alabama, za civilna prava afroameričkih građana. Film koji prati događaje koji su neporecivo zauvijek izmijenili sliku Sjedinjenih Američkih Država...

"Prdoprah doktora Proktora" (Doktor Proktors prompepulver) je porodični film reditelja Arilda Fröhlicha.

Bila jednom jedna divna princeza koja je živjela u palači okruženoj ogromnim vrtom s najljepšim ružama i orhidejama. Ali ovo je jedna posve druga priča. U njoj se, naprotiv, radi o prdežu. Ne o onakvom malom puzavcu kojeg lukavo ispustiš pod satom matematike tako da niko ne primijeti. Nipošto. Ovdje se radi o pucnju iz topa, o prdežu koji pregori rupu na hlačama i šalje male dječake u svemir – i natrag. I u njoj se još malo radi o zločestim blizancima, mongolskim vodenim voluharicama, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim udavima. No najviše od svega u njoj se radi o tome što se događa kad se majušni Mrva s vatrenocrvenom kosom useli u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora jednog suncem okupanog dana malo prije 17. maja.