Scenarij u pripremi
3

VIDEO / Novi film o Jamesu Bondu stiže u roku od tri godine

Klix.ba
Filmski studio MGM saopćio je kako novi film o tajnom agentu Jamesu Bondu stiže u roku od tri godine, a uskoro će saopćiti i ime novog reditelja, nakon što je Sam Mendes odustao od projekta.

Na konferenciji za investitore predsjednik MGM-a i glavni izvršni direktor, Gary Barber, rekao je da studio već radi na scenariju za naredni film o britanskom tajnom agentu. Film će biti 24. u 50 godina staroj franšizi.

"Uzbuđeni smo zbog franšize i jedva čekamo da saopćimo i ime reditelja. Trenutno radimo na scenariju i nadamo se da će uskoro biti gotov. Film bi trebao izaći u naredne tri godine", rekao je Barber.

Barber nije dao nikakvih detalja oko uloga u filmu, ali glumac Daniel Craig već je potpisao ugovore za ulogu Jamesa Bonda u još dva filma.

Film iz 2012. godine, "Skyfall“, zaradio je 1,1 milijardu dolara i oduševio kritičare. Ipak, reditelj Mendes je odustao od daljeg rada na Jamesu Bondu i rekao da želi da se posveti pozorišnoj režiji.

"Mendes je uradio nevjerovatan posao sa 'Skyfallom'. Zahvalni smo mu na tome", komentarisao je Barber.

U produciranju "Skyfalla" MGM se udružio sa Sonyjem, a naveli su kako su im "Skyfall" i "The Hobbit: An Unexpected Journey" pomogli da utrostruče prihode u prošloj godini.