'Knowing'
0

Novi film Nicolasa Cagea zadivio američku publiku

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Posljednji film Nicolasa Cagea, 'Knowing', ovog je vikenda na kino blagajnama debitirao sa 24 miliona dolara, a Cage je definitivno postao novi akcioni heroj Hollywooda.

Naučno fantastična avantura s briljantnim Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi je deveti film slavnog glumca koji je osvanuo prvi na listama kino blagajni kao najgledaniji debitantski film.

Ovo Cagea čini jednim od najprofitabilnijih 'filmskih heroja' u 21. stoljeću, posebno nakon velikog uspjeha filma 'Ghost Rider' koji je prvog vikenda prikazivanja zaradio nevjerovatnih 45 miliona dolara u američkim kinima.

Na drugom mjestu ovog vikenda nalazi se film 'I Love You, Man' s Paulom Ruddom i Jasonom Segelom u glavnim ulogama koji je zaradio 18 miliona dolara, dok je na trećem mjestu novo ostvarenje Julie Roberts i Clivea Owena, 'Duplicity', sa zaradom od 14,4 miliona dolara.

Bitno je napomenuti da se film 'Slumdog Millionaire' još uvijek nalazi među prvih deset filmova na listi američkog box officea, a ovog vikenda je zaradio dodatnih 2,7 miliona dolara.

Lista najboljih deset ovog vikenda:

'Knowing', 24 miliona 'I Love You, Man', 18 miliona

'Duplicity', 14, 4 miliona 'Race To Witch Mountain', 13 miliona 'Watchmen', 6, 7 miliona 'The House on the Left', 5,9 miliona 'Taken', 4,1 miliona 'Slumdog Millionaire', 2,7 miliona 'Tyler Perry's Madea Goes to Jail', 2,5 miliona 'Coraline', 2,1 miliona dolara

Pogledajte trailer filma 'Knowing':