Film/TV
0

Nova TV pred opomenom zbog "Golih vijesti"

Sarajevo-x.com
Zbog striptiza koji je izvela voditeljica 'Golih vijesti' Gianna Apostolski prošle nedjelje u emisiji 'Red Carpet' Vijeće za elektroničke medije razmatra da Novoj TV pošalje opomenu, prenosi hrvatski tportal.hr.

"Gole vijesti" nastavljaju dizati prašinu. Nakon prvog emitiranja i striptiza voditeljice Gianne Apostolski, koji je izvodila dok je prenosila najnovije nacionalne tračeve, Nova TV bi mogla dobiti opomenu Vijeća za elektroničke medije, piše Jutarnji list.

Čini se da nije bio sporan termin prikazivanja škakljivog sadržaja, jer "Red Carpet" ima oznaku dobne primjerenosti, ali su prekršene ostale odredbe Pravilnika. Vijeće za elektroničke medije je upoznato sa spornim sadržajem, a o sankcijama će odlučiti nakon sjednice.

Ovo nije prvi put da se emisija "Red Carpet" zamjerila Vijeću, jer su već jednom zaradili prekršajnu prijavu 'zbog emitiranja pornografskog sadržaja na Uskrs'. Osim te prijave, Nova TV je već dobila nekoliko opomena, a veći broj opomena može dovesti do ukidanja koncesije.

"Nismo službeno ništa zaprimili od Vijeća za elektroničke medije. Možemo samo ponoviti kako Nova TV poštuje Zakon o elektroničkim medijima i sve njegove odredbe i ni u kom slučaju ga namjerno ne krši", izjavila je za tportal.hr glasnogovornica Nove TV Diana Tušek.