Film/TV
4

Nova sezona "Igre prijestolja" u aprilu: Očekuje se povratak mnogih likova

Klix.ba
HBO potvrdio da će premijera šeste sezone serije "Igre prijestolja" biti 24. aprila u 21:00 navečer. Serija će biti emitovana u 10 epizoda.

"Igre prijestolja" je najgledanija serija u historiji HBO-a i scenarij prvi put neće pratiti objavljenu knjigu jer je autor George R. R. Martin kasnio pri zaključivanju sljedećeg poglavlja svoje serije knjiga.

"Vjerujte mi da mi nije ugodno pisati ovo. Vi ste razočarani, moji urednici su razočarani, izdavači, HBO, moji agenti i strani izdavači, prevodioci - svi su razočarani, ali niko ne može biti razočaran više od mene. Želio sam više od ičega da mogu reći da je knjiga "Vjetrovi zime" završena prije posljednjeg dana 2015. godine, ali knjiga nije završena", rekao je književnik.

Serija je snimana od jula do decembra 2015. godine u Sjevernoj Irskoj i Španiji. U šestoj sezoni, za razliku od pete, pojavljuju se Isaac Hempstead Wright kao Bran Stark, Kristian Nairn u ulozi Hodora i Gemma Whelan kao Yara Greyjoy. Vraćaju se i Clive Russell i Tobias Menzies u ulogama Bryndena Tullyja i Edmura Tullyja koji se nisu pojavljivali od treće sezone.

Iako su za lika Jona Snowa kazali da je mrtav, pojavio se na snimanju, tako da fanovi mogu očekivati i njega u novoj sezoni.