Film/TV
0

Nominacije za ovogodišnji Primetime Emmy

FENA
Najprestižnije televizijske nagrade na svijetu, odnosno kategorija Primetime u sklopu nagrade Emmy, bit će dodijeljene 15. maja u Kodak Theatreu, a u udarnim kategorijama ove se godine takmiče serije i glumci koje dosad nismo imali prilike gledati na domaćim ekranima.

Dramska serija "Guiding Light" ove je godine nominirana u čak 17 kategorija, i vodi u broju nominacija za ovogodišnji Primetime Emmy. Američka TV mreža CBS može se, osim spomenutom serijom, pohvaliti i sa 16 nominacija za seriju "As The World Turns", pa ove godine slovi za TV postaju s daleko najviše nominacija, točnije, njih 57.

Komičarka Ellen DeGeneres i ove je godine nominirana u kategoriji najboljeg talk showa, i ukupno ima 12 nominacija. Nekadašnja manekenka Tyra Banks nominacijom u spomenutoj kategoriji konačno je dobila potvrdu da je i kritika prepoznala njezinu vrlo gledanu emisiju, no kao glavni favorit u kategoriji talk showa spominje se kultna emisija "The View", koja ukupno ima 10 nominacija.

Zanimljivo je da se najčešće spominjane serije, nominirane za ovogodišnji Primetime Emmy nisu dosad imale prilike gledati na domaćim ekranima, niti se spominju kao programi u planu.