Film/TV
0

Nista od filmske verzije serije "Seks i grad"

NINA
Nakon što je na američkoj televiziji prikazana posljednja epizoda serije "Seks i grad", u kojoj su se te četiri Njujorčanke zauvijek oprostile od publike, američki mediji su pisali o početku rada na filmskoj verziji serijala.

Producent serije Michael Patrick King je demantirao da se snima filmska verzija, ustvrdivši kako to nije bilo ni planirano.

"Zadnja epizoda snimljena je tako da nismo ostavili ni jednu jedinu otvorenu temu kojom bismo se mogli pozabaviti u filmu", izjavio je King.

"Seriju smo željeli završiti bez kalkulacija i ponosni smo što smo uspjeli u tome", kazao je producent potvrdivši kako je jedini način na koji će se publika nastaviti zabavljati uz junakinje serije gledanje najavljenih repriza.

Naime, nakon što je 22. februara u SAD-u na kablovskoj televizijskoj stanici HBO prikazana posljednja epizoda, na brojnim stanicama počelo je emitiranje starih epizoda tako da će "Seks i grad" do daljnjega ipak nastaviti gostovati na malim ekranima.

Epizode koje će se reprizirati bit će, međutim, djelomično cenzurisane, odnosno iz njih će biti izbačene najškakljivije scene koje bi mogle uvrijediti osjetljivu američku publiku.

"Mislim da će i šira publika, znači oni koji nas nisu gledali na HBO-u, jednako uživati u seriji, iako neće vidjeti sve prizore", izjavila je Sarah Jessica Parker, koja je u seriji glumila kolumnisticu Carrie Bradshaw.

Najavljena cenzura ne smeta ni scenaristima serije. "Jedino nas brine to što ti gledaoci vjerojatno neće uspjeti upoznati Samanthu jer će senzori sigurno izbaciti većinu njenih scena", našalila se scenaristica Cindy Chupak, aludiravši na najslobodniju junakinju serije koju je glumila Kim Cattrall.