Film/TV
0

Nindža kornjače pokorile Spartance na američkom box-officu

Sarajevo-x.com
Nindža kornjače su se vratile, i ponovo pobjeđuju. Avantura Warner Brosa, "TMNT", je računarski animirani film urađen prema stripovima i crtanim filmovima "Teenage Mutant Ninja Turtles", koji su bili hit među mladom populacijom kasnih 80-tih i ranih 90-tih godina prošlog stoljeća.

Ovaj film je debitirao na američkom box-officu sa zaradom od 25,45 miliona dolara, čime je osvojio ovosedmično prvo mjesto. "TMNT" je priča o četiri kornjače koje mutiraju u reptile ljudske veličine i koji koriste svoje borilačke vještine da bi se borili sa lošim momcima.

Na drugom mjestu se nalazi još jedan film Warner Brosa, a to je film "300", koji je prethodna dva vikenda zauzimao prvo mjesto. Ova epska priča smještena u staroj Grčkoj je ovog vikenda zaradila 20,5 miliona dolara, što podiže ukupnu dosadašnju zaradu ovog filma na 162,4 miliona dolara.

Paramountov film "Shooter", u kojem Mark Wahlberg igra bivšeg marinca-snajperistu kojem je smješteno da je izvršio atentat na predsjednika, smjestio se na treće mjesto sa osvojenih 14,5 miliona dolara.

Porodični fantastični film "The Last Mimzy", je u svom premijernom vikendu zauzeo peto mjesto sa 10,2 miliona zarade. Ovaj film je priča o bratu i sestri koji otkriju misterioznu kutiju igračaka, a onda dobiju super-moći koje im pomognu da spase budućnost ljudskog roda.

Nastavak uspješnog horora, film "The Hills Have Eyes 2", u kojem američka Nacionalna garda ulazi u borbu sa klanom kanibala – mutanata, nakon što ih slučajno otkriju, osvojio je sedmo mjesto sa zaradom od 10 miliona dolara.

Adam Sandler je imao jedno relativno loše otvaranje sa svojim novim filmom, dramom "Reign Over Me", čija je radnja smještena u period nakon terorističkog napada 11. spetembra. Sandler glumi potpuno izgubljenu osobu čija je cijela porodica poginula u napadu 11. septembra, a Don Cheadle njegovog starog prijatelja koji mu pokušava da pomogne da se vrati u normalan život.

Lionsgateova sportska priča "Pride", u kojem glume Terrence Howard i Bernie Mac, govori o treneru koji pokreće plivački tim za siromašne mlade crnce, tokom 70-tih godina. Ovaj film je sa zaradom od 4 miliona dolara zauzeo deveto mjesto.

Prvih deset pozicija box-offica:

  1. "TMNT"
  2. "300"
  3. "Shooter"
  4. "Wild Hogs"
  5. "The Last Mimzy"
  6. "Premonition"
  7. "The Hills Have Eyes 2"
  1. "Reign Over Me"
  2. "Pride"
  3. "Dead Silence"