Film/TV
43

Nikada neće umrijeti: I pored neuspjeha petog filma stiže novi "Umri muški"

Klix.ba
Sudeći po najnovijim informacijama iz Holywooda, Fox se odlučio za kreiranje šestog filma franšize "Die Hard" ili "Umri muški".

Bez obzira na lošu zaradu petog filma "A Good Day to Die Hard", producenti su se odlučili na novi pokušaj uz neizostavnog i sada već značajno starijeg glumca Brucea Willisa.

Prema pisanju holivudskih tabloida, radni naziv filma je "Die Hard Year One", a radnja će se odvijati u vremenu prije prvog filma snimljenog 1988. godine. To znači da je Wilis imati priliku reprizirati svoju prvobitnu ulogu policajca iz New Yorka.

Zasad nema potvrde da je Willis zvanično uključen u proces snimanja, ali tabloidi pišu kako je 60-godišnjak itekako upoznat sa razvojem novog filma. S obzirom na njegove godine, ostaje mogućnost da Willisa u igranju uloge prije 1988. godine zamijeni mlađi glumac.

Posljednji film kreatorima je donio samo gubitak, zaradivši 67 miliona dolara dok je produkcijski budžet bio 92 miliona dolara. To je neuporedivo sa uspjehom filma "Live Free or Die Hard" koji je 2007. godine zaradio 134 miliona dolara i sa prvim filmom "Die Hard" koji je 1988. godine nominovan za čak četiri Oscara.