Film/TV
27

Nezapamćeno interesovanje za premijeru "Pedeset nijansi Sivog"

Klix.ba
Publika u našoj zemlji željno očekuje premijeru filma "Pedeset nijansi Sivog", a tome svjedoči i broj prodatih ulaznica.

Za ovaj film u 39 zemalja svijetu je pretprodaji prodato senzacionalnih 2,75 miliona karata, a pomama je zabilježena i u našoj zemlji.

Distributerska kuća Una film kontinuirano dogovara dodatne projekcije u bh. kinima. Podsjećamo da ovaj film stiže na redovne repertoare naših kina 12. februara, a premijerne projekcije su zakazane za 11. februar u multipleksima Cinema City Sarajevo i Ekran Zenica.

Njemačka je vodeće tržište sa više od 450.000 unaprijed prodanih karata. Oliver Fock, direktor Cinestara tim povodom je rekao: "Pretprodaja karata je senzacionalna i bez presedana. Nikad ranije nismo imali veću prodaju karata unaprijed za neki film".

Velika Britanija, Francuska, Australija i Novi Zeland su također uspješna tržišta sa više od 500.000 prodanih karata. U Velikoj Britaniji, Empire Cinemas kaže da je film već najprodavaniji ikad film u pretprodaji. Jedno od njihovih kina je već potpuno rasprodano za prvi vikend prikazivanja. Justin Ribbons, direktor Empire Cinemas, izjavio je da "Pedeset nijansi Sivog" i dalje ruši njihove rekorde jer je najprodavaniji film i to toliko prije početka kino distribucije.

"Do danas za ovaj film je već prodano više karata nego za prvi vikend prikazivanja filmova 'Vitez tame', 'Osvetnici', 'Mama Mia' i 'Avatar'", rekao je Ribbons.