Film/TV
0

"Nevrijeme" u sarajevskom Meeting Pointu

Sarajevo-x.com
Film Nevrijeme (Storm) istaknutog njemačkog reditelja Hansa Christiana Schmida od 19. novembra kreće u bh. kino distribuciju.

Sarajevska publika će ovo ostvarenje moći pogledati na redovnom repertoaru kina Meeting Point, a paralelno sa glavnim gradom BiH, Nevrijeme će se početi prikazivati i u Zenici u multipleksu Ekran.

Svjetska premijera filma Nevrijeme održana je na 59. Internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu u okviru, glavnog, Takmičarskog programa. Prikazivanje Schmidovog filma na ovom prestižnom festivalu pratile su odlične kritike, te tri priznanja za najbolji film i to od Amnesty International, Saveza njemačkih art-kina i čitatelja lista Berliner Morgenpost.

Film Nevrijeme regionalnu premijeru imao je na proteklom, 15. Sarajevo Film Festivalu gdje je pobrao odlične kritike, ali i naišao na veliko interesovanje publike. Za našu publiku ovaj film ima posebnu „težinu“ budući da se radi o ostvarenju koje se bavi temom Haškog tribunala.

Glavne uloge ostvarile su sjajne Kerry Fox i Anamaria Marinca, a u filmu se pojavljuje i niz domaćih i regionalnih glumaca među kojima su: Izudin Bajrović, Minka Muftić, Tarik Filipović, Krešimir Mikić, Leon Lučev.