Jeff Bridges reprizira ulogu
0

Nastavak 'Trona' će biti najskuplji film ikada

Sarajevo-x.com
Nastavak kultnog filma 'Tron' iz 1982. godine će biti najskuplji film ikada snimljen u historiji filmske produkcije, objavili su britanski mediji. Već sada se procjenjuje da bi cifra mogla prelaziti preko 300 miliona dolara.

Naučno-fantastični film 'Tron' o mladiću koji je 'zarobljen' u virtualnom svijetu doživjet će svoj nastavak, a ulogu u ovom klasiku po svim prilikama reprizirat će slavni Jeff Bridges.

Nastavak snima Disney, a vrijednost snimanja filma se procjenjuje na više od 300 miliona dolara.

U filmu će se koristiti najsavremenija tehnologija kako bi se postigli što bolji efekti, a ono što je zanimljivo jeste da Tron neće nositi naziv 'Tron 2', već ponovo samo 'Tron'.

Osim velikih imena kao što su Jeff Bridges i Bruce Boxleitner koji su se i proslavili ovim filmom, Disney je odlučio 'dati priliku' i mladim glumcima, a mediji su već objavili informaciju da bi se u glavnoj ulozi, mladića 'zarobljenog' u virtualnom svijetu mogao pojaviti Garretta Hedlunda, poznat po ulozi u filmu "Troja".

Nije poznato kada bi se mogla očekivati premijera ovog naučno-fantastičnog filma, koji je svojim prvim dijelom iz 1982. godine zadivio brojnu publiku specijalnim efektima koji su korišteni u filmu.