Film/TV
0

Nastavak "Kung Fu Pande" 2011. godine

Sarajevo-x.com
Kompanija DreamWorks Animation zvanično je potvrdila, u četvrtak, da je nastavak megapopularnog animiranog filma o borbenoj pandi "Kung Fu Panda" trenutno u fazi stvaranja, te bi se u javnosti trebao pojaviti 3. juna 2011. godine.

Nastavak simpatičnog crtanog filma okupit će staru ekipu popularnih holivudskih glumaca koji će likovima iz filma posuditi svoje glasove. Ekipu predvode 39-godišnji Jack Black kao kung fu fan Pou i nekadašnja 'Lara Croft', 33-godišnja Angelina Jolie.

Novi "Kung Fu Panda" bit će urađen u 3D verziji, što će od 2009. godine postati standardna praksa za sve filmove urađene u produkciji DreamWorks Animationa.

Zakazani datum znači da će "Panda" dijeliti svjetske box office sa crtanim filmom "Cars 2", koji je producirao Disney u saradnji sa Pixarom, jer su iz ove kuće prošle sedmice pomakli datum objavljivanja "Carsa" sa 2012. na 2011. godinu.

Animirani film "Kung Fu Panda" je najuspješniji crtani film bez nastavka koji je producirao DreamWorks Animation, te će njegovo DVD izdanje, kao i ono na Blu-rayu izaći 9. novembra 2009. godine.