Film/TV
20

"Naša svakodnevna priča" od 23. septembra u Cinema Cityju

Klix.ba
Bh. kandidat za nagradu Oscar, "Naša svakodnevna priča", film rediteljice i scenaristice Ines Tanović, od 23. septembra moći će pogledati sarajevska publika u multipleksu Cinema City.

Film je svjetsku premijeru doživio na proteklom, 21. Sarajevo Film Festivalu gdje je naišao na odlične reakcije publike i kritike. Nakon Sarajeva "Naša svakodnevna priča" prikazana je i na festivalu u Montrealu, a u narednom periodu vidjet će ga publika i na Portorož Film Festivalu, Tuzla Film Festivalu Raindance Film Festivalu, Cottbus Film Festivalu, Eastern Neighbours Film Festivalu, Cairo Film Festivalu, Thesaloniki Film Festivalu, Goteborg Film Festivalu, Palm Springs Film Festivalu...

Ines Tanović
Ines Tanović
"Naša svakodnevna priča" govori o porodici Sušić koja živi tipičan bosanski život. Otac Muhamed radi u jednoj uspješnoj kompaniji, a majka Marija je učiteljica u penziji. Njihov sin Saša je mladi ratni veteran, a njegova sestra Senada je napustila Sarajevo kao djevojčica sa konvojem za evakuaciju. Saša je tokom rata oženio novinarku Ninu. Godinama kasnije ona ga je napustila i Saša se vratio u roditeljski dom.

Uloge u filmu ostvarili su neki od najznačajnijih regionalnih glumaca: Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Vedrana Seksan, Maja Izetbegović, Nina Violić, Marko Mandić, Boro Stjepanović, Goran Bogdan, Aleksandar Seksan, Enis Bešlagić, Mirvad Kurić, Goran Navojec, Moamer Kasumović i Božo Vrećo.

Producent filma "Naša svakodnevna priča" je Alem Babić, koproducentice su Dunja Klemenc i Zdenka Gold, direktor fotografije je Erol Zubčević, ASBiH, montažu potpisuje Redžinald Šimek, scenografiju Mario Ivezić, kostimografiju Sanja Džeba, dizajn zvuka Igor Čamo, make up artistica je Tina Šubic Dodočić, a muziku potpisuje Halka.

NASA SVAKODNEVNA PRICA/trailer from Dokument Sarajevo on Vimeo.

Medijski partneri prikazivanja filma u bh. kinima su RSG radio, Antena radio i portal Klix.ba.