Glumi Dianu u filmu o njenom životu
2

Naomi Watts: Princeza Diana je bila izolirana i paranoična

Klix.ba
Glumica Naomi Watts kazala je da se nikada nije plašila uloge kao što je to bila uloga princeze Diane, koju je utjelovila u nadolazećem filmu o njenom životu.

Australska glumica ističe da je osjećala nevjerovatan pritisak da na pravi način iznese ulogu Diane Spencer. Na početku je čak odbila da igra pokojnu princezu, no sada je odlučna da filmom donese pravdu za tragično stradalu Dianu.

Watts je sada u fazi kada bolje razumije Dianu i može se poistovjetiti sa njenom borbom da sačuva od javnosti svoj privatni život.

"Bila sam pod velikim pritiskom da izgledam poput nje, da imam sređenu kosu, da hodam i govorim pravilno. Mislila sam da neću uspjeti i da između nas nema sličnosti", kazala je glumica u intervjuu za australski Vogue.

Watts kaže da je Diana bila komplicirana žena puna proturječnosti, snage, ranjivosti i osamljenosti.

"Bila je dobra majka, uradila puno za žrtve AIDS-a i stradalnike od mina. Imala je izvanredan život koji je bio ispunjen tragedijom i koji je završio tragično. Zbog pritiska medija morala se izolirati tako da je postala paranoična jer nije znala kome može vjerovati. Strašno je voditi takav život", istakla je Watts.