Priča o brojnim romansama
0

Naomi Watts glumit će princezu Dianu u novom filmu

FENA
Naomi Watts (Foto: AFP)
Naomi Watts (Foto: AFP)
Holivudska glumica Naomi Watts izabrana je da glumi pokojnu princezu Dianu u novom filmskom projektu njemačkog režisera Olivera Hirschbiegela, saopćila je produkcijska kuća sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Watts, koja je rođena u Britaniji, a emigirala u Australiju kao tinejdžerka, glumit će glavnu ulogu u filmu "Caught In Flight" o posljednje dvije godine Dianinog života prije nego što je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu u augustu 1997. godine.

Očekuje se da film govori o brojnim Dianinim romansama, uključujući njenu aferu s pakistanskim hirurgom Hasnatom Khanom u posljednje dvije godine života koja je stekla veliki publicitet u svijetu, prenosi dpa.

Portparol producentske kompanije Ecisse Films nije mogao reći da li će Dianina afera s Dodijem al-Fajedom također biti prikazana u filmu. Hirschbiegel je najpoznatiji po filmu "Pad" o posljednjim danima nacističkog vođe Adolfa Hitlera. "Oduševljen sam što kao izuzetna glumica otjelovljuje toplinu, ljudskost i suosjećajnost takve globalne ikone kao što je princeza Diana", izjavio je Hirschbiegel.

Watts, koja je glumila u filmovima "King Kong" i "Mulholland Drive", izjavila je kako joj je čast glumiti takvu ikonu. "Princeza Diana bila je obožavana širom svijeta i s nestrpljenjem očekujem izazov da glumim njen lik na velikom ekranu", izjavila je Watts, koja kaže da se osjeća podjednako Britankom i Australkom.

Ona je izabrana za tu ulogu nakon što su propali razgovori s drugom holiovudskom glumicom Jessicom Chastain.