Film/TV
18

Nakon devet godina: Brad i Angelina zajedno u filmu "By The Sea"

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Slavni holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt glumit će nakon devet godina ponovo zajedno u filmu "By The Sea". Snimanje je počelo jučer na pješčanoj plaži na otoku Malti. Jolie su pojavljuje i u ulozi scenaristikinje i rediteljice.

Prve scene filma simljene su na Mgarr ix-Xini plaži na Gozou, drugom po veličini malteškom otoku. Plaža je bila zatvorena za javnost . Snimanje bi trebalo biti okončano 10. novembra ove godine. Distribuciju filma radit će Universal.

"Sretna sam što ponovo sarađujem s Donnom i cijelim Universal timom. Kreirali su poseban prostor za pripovjedače i raduje me što su me nastavili strasno podržavati u kreiranju filmova", rekla je Jolie u izjavi.

I direktorica Universala Donna Langley također je izrazila zadovoljstvo što je ovaj glumački par odlučio snimati film pod okriljem Universala.

"Angelina nastavlja pokazivati izvanredne sposobnosti ispred i iza kamere i uzbuđeni smo što smo povezani i s njenim novim filmom 'By The Sea'. Angelina i Bra predstavljaju dva najsjajnija talenta Hollywooda i sretni smo zbog saradnje", rekla je Langley.

Pitt i Jolie glumili su zajedno prije devet godina u filmu "Mr. and Mrs. Smith" nakon čega je i počela njihova ljubavna priča.

"To nije veliki film, niti akcijski. To je vrsta filma koju volimo ali ne viđamo često. Veoma je eksperimentalan gdje spojimo glumce koji će biti iskreni, direktni i spremni su probati nove stvari", rekla je Jolie o filmu.