Film/TV
36

Nakon 14 sezona: Gasi se Discoveryjeva emisija "MythBusters"

Klix.ba
Emisija "MythBusters" koja je prikazivana 14 sezona na internacionalnom TV kanalu Discovery doživljava svoj lagani kraj.

Popularna emisija čije je prikazivanje počelo 2003. godine vrlo brzo je osvojila srca gledalaca zahvaljujući edukativnom i eksperimentalnom karakteru epizoda koje su nerijetko sadržavale bar po jednu manju ili veću eksploziju.

Voditelji Adam Savage i Jamie Hyneman su za magazin Entertainment Weekly potvrdili šta su pripremili za posljednju sezonu koja će obuhvatiti veći dio sljedeće godine. MythBustersi će tako otići u historiju sa više od 25.000 sati materijala i 248 epizoda.

"Svaka emisija ima svoj trenutak. Nećemo reći da je trenutna gledanost loša, ali vidimo da se definitivno mijenja. Prije tri ili četiri godine raspravljali smo da li ćemo uopće nastavljati raditi. Ova odluka ipak nije toliko neočekivana", rekao je Savage.

Kreatori i voditelji obećavaju da će posljednja sezona biti prepuna eksperimenata i eksplozija.

Originalnu postavu učesnika emisije, pored Savagea i Hynemana, činili su Kari Byron, Grant Imahara te Tory Belleci koji su napustili MythBusterse nakon 10. sezone, a zasad nema informacija o tome da li će se vratiti kako bi ispratili posljednje epizode.