Film/TV
47

Najuzbudljiviji akcioni triler ovog ljeta "Jason Bourne" od 28. jula u bh. kinima

Klix.ba
Distributerska kuća Una Film predstavlja trailer akcionog trilera"Jason Bourne" koji će se na redovnim repertoarima kina u BiH naći od 28. jula u Cinema Cityju Sarajevo, Palasu Banja Luka, Ekranu Zenica, Kaleidoskopu Tuzla, Kozari Prijedor, Andrićgradu Višegrad, Theatreu Busovača i više od 30 gradova i mjesta putem mobilne kino opreme.

Obezbjedite svoja mjesta na vrijeme i spremite se za najbolji akcioni triler ovog ljeta sa Mattom Damonom koji se vratio svojoj najpoznatijoj ulozi Jasona Bournea.

Paul Greengrass, režiser "Bourneove nadmoći" i "Bourneovog ultimatuma", ponovo se pridružuje Damonu i režira ovaj novi nastavak Bourneove franšize, u kojem će nekadašnji najsmrtonosniji operativac CIA izaći iz sjenke.

U "Jasonu Bourneu" Damonu će se pridružiti Alicia Vikander, Vincent Cassel i Tommy Lee Jones, a Julia Stiles reprizira svoju ulogu iz prethodnih dijelova.

Prije skoro dvije decenije, genijalni mladi vojnik se dobrovoljno prijavio da pristupi specijalnom tajnom programu nakon što mu je rečeno da su mu teroristi ubili oca. Obećano mu je da će moći da oda poštovanje svojoj porodici i zemlji tako što će razviti već impresivan intelekt, spretnost, agilnost i vještine prilagođavanja do nezamislivih razmjera.

Sve je to bila laž.

Podvrgnut brutalnoj obuci koje se ne sjeća, od strane ljudi koje tad nije mogao da identifikuje, ovaj elitni profesionalni ubica koga će nazvati Jason Bourne je oblikovan u oružje vrijedno 100 miliona dolara, ali koje se, po riječima njegovih tvoraca, pokvarilo.

Kad je Bourne pronašao svoje tvorce da bi saznao njihov krajnji plan, oni su pokušali da ga izbrišu i oduzeli su mu jedinu ženu koju je volio. Kad se konačno osvetio, saznao svoj pravi identitet i ono što je navodno bio plan njegovih tvoraca, Bourne je osjetio spokoj i nestao... nadajući se da je to zauvijek.

Međutim, kad je stvoren novi program – koji su stvorile globalne sile mnogo dvoličnije i kompleksnije od onih iz perioda kad je Bourne stvoren – njega će izvući iz skrovišta lako kontrolisana mreža koja je mnogo opasnija od bilo koje vlade. Jedini cilj ove mreže je da manipuliše strahom, tehnologijom i pobunom kako bi ostvarila svoj krajnji cilj.

Dok njegovi progonitelji vjeruju da će se Bourne ponovo vratiti u službu ako mu daju ono što najviše želi, najelitnije oružje ikad stvoreno zna ono što oni ne znaju: čak i oštećeni vojnici spašavaju nedužne od onih koji imaju nekontrolisanu moć.