Yahoo!
0

"Najsmiješnije" osobe iz svijeta filma

Sarajevo-x.com
Judd Apatow
Judd Apatow
Poznati internet portal Yahoo.com objavio je svoju listu "25 najsmiješnijih osoba iz svijeta filma" te na sami vrh postavio reditelja filmskog ostvarenja "Pineapple Express" i osnivača producentske kuće zaslužne za TV seriju "Freaks and Geeks", koju je 2007. godine Times proglasio jednom od "100 najvećih serija svih vremena".

1. Judd Apatow

Prema mišljenju novinara portala Yahoo! reditelj filma "Funny People" glavni je krivac za smijeh u kinima danas, budući da su pod njegovom rediteljskom palicom snimljene neke od nauspješnijih komedija poput, "The 40-Year-Old Virgin" i "Knocked Up", a koje smo imali priliku pogledati i u našim kino dvoranama.

Emmyjem nagrađivani filmski producent, scenarist i reditelj upravo je potpisao i ugovor za snimanje čak tri nova filmska ostvarenja, a s obzirom da se radi o bivšem stand-up komičaru nema sumnje da će ljubiteljima filmova ponovo priuštiti odličnu zabavu.

2. Aziz Ansari

Iako je Ansari relativno novo lice među najpopularnijim komičarima, ulogom u TV serijalu "Parks and Recreation" i ulogom stand-up senzacije Randyja u komediji Judda Apatowa "Funny People" nemoguće ga je ignorisati. Njegova ličnost je toliko zanimljiva javnosti da i sam Apatow ozbiljno razmišlja o spin-off filmu s Ansarijem u naslovnoj ulozi.

3. Jason Bateman

Batemanova specifična pojava izazvala je smijeh prilikom gledanja filmova koji se i ne mogu baš okarakterizirati kao humoristični, poput veoma napetog i uzbudljivog filma "The Kingdom" (2007) i novog političkog trilera "State of Play", ali u mjesecima koji slijede svakako će se nametnuti kao prava zvijezda komedija. Nemojte propustiti pogledati ga u novom filmu Mikea Judgea "Extract", kao i u filmu "Arrested Development", koji će se valjda uskoro naći i u kino dvoranama.

4. Sacha Baron Cohen

Da se britanski komičar, koji je svjetsku slavu stekao kao Ali G te kao kazahstanski reporter Borat u istoimenom filmu, našao među prvih pet najznačajnijih osoba u svijetu humorističnih filmova, nikoga i ne iznenađuje. Cohen je svakako ostavio svoj pečat i u 2009. godini ljetnim hit filmom "Bruno" u kojem je kao homoseksualni austrijski modni novinar svoje vjerne obožavatelje širom svijeta nasmijao do suza.

5. Steve Carell

Ono što 46-godišnju zvijezdu akcione komedije "Get Smart" čini veoma zanimljivim likom jeste činjenica da Steve zapravo uopšte ne izgleda smiješno. Njegova skromnost izlete u potpuno ludilo čini urnebesno smiješnim. Bilo da ga gledate kako depilira prsa ili visi iz aviona, Carell jednostavno izaziva smijeh kao prosječan muškarac u nenormalnim okolnostima. U novoj romantičnoj komediji filmskog studija 20th Century Fox Steve Carell i legendarna Tina Fey iz humoristične TV serije "30 Rock" pojavit će se kao bračni par čiji noćni izlasci postanu mnogo više nego obična večera i film.

Preostalih 20 mjesta na listi "najsmiješnijih" osoba iz svijeta filma zauzele su mnoge poznate ličnosti poput simpatičnog Michaela Cera iz filma "Juno", nezaobilaznog Roberta Downeyja Jr. i njegove fantastično odigrane uloge u hitu "Tropic Thunder", Willa Ferrella kojeg ne treba posebno predstaviti, Tine Fey, Zacha Galifianakisa koji glumi u komediji "The Hangover", uvijek romantičnog Paula Rudda, veterana u svijetu komedija Adama Sandlera i Bena Stillera, te simpatičnog dvojca Kala Penna i Johna Choa, poznatijih na filmskom platnu kao Harold i Kumar.