Forbes
0

Najpreplaćeniji glumci u Hollywoodu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Glumci koji su uspjeli ući u holivudski klub onih koji zarađuju basnoslovne sume novca po jednom filmu, teško da će izaći iz njega bez obzira na to kakav uspjeh postižu ostali filmovi koje snimaju. Magazin Forbes stoga je načinio listu preplaćenih glumaca, a mi izdvajamo samo neke od njih.

Russell Crowe Crowe je ulogom u filmu Gladiator osigurao svoje članstvo u holivudskom klubu glumaca koji zarađuju milione. Produkcija filma koštala je 100 miliona dolara, a na box officeu zaradio je 460 miliona. Poslije Gladiatora, Crowe nije zabilježio neki poseban uspjeh, ali je i dalje jednako dobro zarađivao. Posljednja uloga u filmu American Gangster mogla bi mu vratiti "gladijatorski“ sjaj.

Nicole Kidman Uprkos njenom međunarodnom uspjehu i Oscaru za najbolju glumicu, Nicole izgleda ne može pronaći ulogu koja će joj u potpunosti odgovarati. Bewiched u kojem Nicole tumači glavnu ulogu zaradio je samo 132 miliona dolara širom svijeta, a koštao je 84 miliona, uključujući i Nicolinih 12 miliona honorara. Neznatna zarada njenog posljednjeg filma The Golden Compass tokom prvog vikenda prikazivanja mogla bi joj otežati buduće pregovore o filmskim honorarima.

Jim Carrey Carrey je ulogom u filmu Fun with Dick and Jane zaradio 20 miliona dolara. Postoje tvrdnje koje govore da je Jim kazao da neće više prihvatati unaprijed dogovorene honorare već da će tražiti svoj procent od konačne zarade filma.

Will Ferrell Iako je film Talladega Nights bio prosječno uspješan, u poređenju sa drugim filmovi koji su premijerno prikazani u tom periodu, Ferrell je razočarao šefove studija koji su potpisali njegov platni ček na 20 miliona dolara.

Jennifer Lopez J.Lo je tumačila glavnu ulogu u filmu Gigli koji čak nije uspio ni zaraditi toliko da pokrije budžet utrošen na produkciju filma. Ona je ipak naplatila 14 miliona dolara.