TV-atrakcija
0

VIDEO / Najnovija turska TV-novela obara rekorde gledanosti

Sarajevo-x.com
Najnovija turska TV-novela pod nazivom "Kako vrijeme prolazi" (Öyle Bir Geçer Zaman Ki) oborila je sve dosadašnje rekorde gledanosti u svim zemljama u kojima je do sada prikazivana.

Ova TV-novela je uspjela i nemoguće - opustila je ulice Istanbula, svjetske metropole koja nikad ne spava.

Za ovom TV-novelom vlada nezapamćen interes TV-kuća širom Evrope, a posebno na Balkanu.

Kako saznaje Sarajevo-x.com, pravo prikazivanja su obezbjedile najgledanije televizije u regiji Prva TV (Fox) u Srbiji, Nova TV u Hrvatskoj, Kanal D u Rumuniji, Sitel TV u Makedoniji i BTV u Bugarskoj.

I u BiH vlada veliki interes među TV-kućama, ali se još nije poznato koja TV-kuća će izdvojiti najviše novca za emitiranje ovog TV-hita.

U seriji glume Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Wilma Elles, Yildiz Çagri Aksoy, Aras Bulut Iynemli, Farah Zeynep Abdullah, Emir Berke Zincidi, Meral Çetinkaya...

Sinopsis serije:

Godina 1967... Mornarski kapetan na dugim plovidbama, Ali Akarsu provodi dosta vremena daleko od svoje porodice. U međuvremenu se njegova supruga Cemile brine za njihovo četvero djece. Ona preuzima ulogu i oca i majke svojoj djeci dok je njen muž na putovanju.

Jednog dana se Ali konačno vraća kući sa putovanja... Svi članovi porodice vjeruju da se glava kuće vraća, ali ne znaju da će im se životi promijeniti nakon njegovog povratka. Pojavljuje se njegova mračna strana, i nešto je jednostavno neobično u njegovom ponašanju.

Cemile u Alijevom džepu pronalazi pismo koje će potaknuti niz događaja koji će preokrenuti život porodice Akarsu. Pismo će otkriti njegovu tajnu – ljubavnu aferu sa strankinjom. Da li će Cemile oprostiti mužu izdaju? Koga će Ali odabrati? Davno voljenu suprugu ili mladu ljubavnicu?

Sinopsis i trailer preuzeti sa portala teve.ba.