Film/TV
0

Najgluplji gadgeti iz filmova o agentu 007

Sarajevo-x.com
Zahvaljujući Q-u James Bond je imao konstantnu zalihu gadgeta koji su služili da se ovaj junak izvuče iz svih problema u koje zapadne. Bez te opreme 007 se nikada ne bi mogao približiti Goldfingeru, Blofeldu ili Dr. Nou. Nema sumnje da je bilo stvarčica od kojih nam je zastajao dah, ali sa druge strane, bilo i onih koje ćemo nazvati "pa jesu li normalni".

James Bond: Goldeneye - Zamka u telefonskoj govornici

Riječ je o telefonskoj govornici sa velikim zračnim balonom. Kada osoba koja vas prati uđe balon se napuše te negativca zarobi unutra. Međutim, kako nekoga nagovoriti da uđe. To nije poznato.

[SLIKA]2[/SLIKA]James Bond: The Living Daylights - Kauč

Q je osmislio kauč koji guta ljude. Naime ko god sjedne na njega, kauč će ga uvući u unutrašnjost. Sve što je potrebno jeste jedan kamion i dva radnika koja bi nosila kauč za tajnim agentom 007.

James Bond: Goldeneye - Invalidska kolica sa gipsom za nogu koji je ujedno i lanser rakete

Šta je tu čudno. Zamislite da kakav je osjećaj kada iz noge ispalite raketu i šta bi se desilo sa vama koji sjedite u kolicima na točkovima. Loše Q, loše...

[SLIKA]4[/SLIKA]James Bond: Diamonds Are Forever - Džepna zamka

Recite iskreno, da li je lijepo krasti ideje iz crtanih filmova. Ubacite zamku u džep i kada vas budu pretresali neprijateljski vojnici te zavuku ruku u džep zamka, koja neodoljivo podjeća na mišolovku, zakačit će se za prste jednom od vojnika. James će iskoristiti trenutak nepažnje, savladati ostale čuvare i pobjeći.

James Bond: Die Another Day - Daska za surfanje

U dasku za surfanje stavlja se oružje, eksplozivi i komunikacijska oprema. I što je najvažnije, protivi se zakonima fizike. Naime daska pluta.