Box office
0

Najgledaniji film o djevojčici-čudovištu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
"Monsters vs. Aliens" - prva kompjuterska 3D animacija o djevojčici koju pogodi meteor pa postane čudovište prošlog je vikenda bio film koji su se gledaoci širom SAD-a i Kanade najčešće odlučili pogledati u svojim kinima. Kako se i očekivalo, ovaj crtani film je debitovao na prvom mjestu, a zarada mu je, prema podacima studija Media by Numbers, premašila 58 miliona dolara.

Među glumcima koji su posudili svoje glasove likovima iz akcijske komedije produkcijskog studija DreamWorks Animation nalaze se i Reese Witherspoon i Kiefer Southerland.

"Monsters vs. Aliens" ovakvim uspjehom prevazišao je i onaj koji je nešto ranije ostvario "Watchmen" zaradivši 55,2 miliona dolara u toku prvog vikenda kada je prikazan.

Za sobom je ostavio film "The Haunting in Connecticut" koji je na drugoj poziciji na listi najgledanijih zaradio 23 miliona dolara od prodaje karata.

Najgledaniji prošlosedmični film "Knowing", sa Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi, pao je na treće mjesto skupivši 14,7 miliona dolara, čime je za deset dana prikazivanja zaradio ukupno 46,2 miliona.

Paul Dergarabedian, predsjednik studija Media by Numbers, istakao je kako, uslijed recesije, filmovi ljudima nude dobar način "bijega" iz situacije u kojoj se nalaze, ali objašnjava: "Nešto ih mora privući, a 'Monsters vs. Aliens' je definitivno mamac."

Lista deset najgledanijih izgleda ovako:

  1. "Monsters vs. Aliens" 58,2 miliona,

  2. "The Haunting in Connecticut" 23 miliona,

  3. "Knowing" 14,7 miliona,

  4. "I Love You, Man" 12,6 miliona,

  5. "Duplicity" 7,6 miliona,

  6. "Race to Witch Mountain" 5,6 miliona,

  7. "12 Rounds" 5,3 miliona,

  8. "Watchmen" 2,755 miliona,

  1. "Taken" 2,75 miliona,
  2. "The Last House on the Left" 2,6 miliona dolara.