Film/TV
0

Najekstremnije tjelesne transformacije

Sarajevo-x.com
Linda Hamilton u filmu Terminator 2: Judgment Day
Linda Hamilton u filmu Terminator 2: Judgment Day
Glumci se često podvrgavaju raznim promjenama kako bi što bolje predstavili ulogu koju tumače u određenim filmovima. Te promjene pretežno podrazumijevaju gubitak ili dobitak veće količine kilograma, bojenje kose i slično. Ovo su neke od najekstremnijih transformacija glumaca u filmskoj industriji.

Linda Hamilton u filmu Terminator 2: Judgment Day [SLIKA]1[/SLIKA]Linda se za potrebe Terminatora pretvorila u "malog Arnolda“. U ulozi konobarice Sarah Connor, Linda ima sasvim normalno tijelo. Za ulogu u filmu Terminator 2, morala je ipak uraditi nekoliko sklekova.

Matt Damon u filmu Courage Under Fire Za ulogu u ovom filmu Matt je glumio ratom traumatiziranog vojnika koji je još k tome ovisnik o drogama. Tokom priprema za film, Matt je smršao 20 kg i bitno ugrozio svoje zdravlje.

Sylvester Stallone u filmu Cop Land [SLIKA]2[/SLIKA]Iako je dugo bio simbol za fitnes, Stallone je u određenom trenutku svoje karijere pomislio: "Želim da me prihvatite kao pravog glumca“. Tako da se udebljao "nekoliko“ kilograma i pokušao dokazati svoje glumačke sposobnosti.

Renée Zellweger u filmu Bridget Jones's Diary U filmu Chicago Renee se također morala udebljati nekoliko kilograma, ali razlika u kilaži Renee iz stvarnog života i one u ulozi Bridget Jones je drastična.

Robert De Niro u filmu Raging Bull [SLIKA]6[/SLIKA]Robert De Niro odlučio je prihvatiti ulogu bivšeg boksera Jakea La Motte te se morao udebljati skoro 20 kg.

C. Thomas Howell u filmu Soul Man Howell je doživio vjerovatno najveću transformaciju u historiji filma. Najbjelji od svih bijelaca, C. Thomas Howell transformisao se u Afroamerikanca.

Charlize Theron u filmu Monster Charlize je bilo skoro nemoguće prepoznati u ulozi lezbejke, serijske ubice Aileen Wuornos.