Film/TV
0

Najaktuelniji 3D hitovi predvode repertoar Cinema Cityja

Sarajevo-x.com
Nakon što su proteklog vikenda projekcije rediteljskog prvijenca Angeline Jolie te trenutno najgledanijih naslova u američkim kinima, privukle više od 7000 gledatelja u dvorane Cinema Cityja, sarajevski multiplex za novu filmsku sedmicu najavljuje trenutno najveće 3D hitove, povećanje broja projekcija filma "U Zemlji krvi i meda" te svečanu bh. premijeru jednog od najboljih filmskih naslova 2011. godine.

Program Cinema Cityja od 23. februara predvodi stripovski spektakl "Ghost Rider: Duh osvete". U pitanju je drugi nastavak filmskog serijala o jednom od najmračnijih superjunaka kojeg je prvi put na velikom ekranu, u originalnom filmu iz 2007. godine, oživio oskarovac Nicolas Cage. Uvijek nepogrešivi Cage se u novom filmu, koji je na veliki ekran najmodernijom 3D tehnologijom prenio žestoki rediteljski dvojac, Mark Neveldine i Brian Taylor, vraća omiljenoj ulozi kaskadera Johnnyja Blazea, dok se u sporednim ulogama ovaj put pojavljuju italijanska ljepotica Violante Placido, britanski veteran Ciaran Hinds te afroamerička zvijezda Idris Elba, kojeg smo prošle godine gledali u još jednom stripovskom spetkalu "Thor".

Radnja filma, koji se od proteklog vikenda prikazuje u američkim kinima, počinje kada se Johhny Blaze krije u istočnoj Evropi, gdje pokušava pobjeći od đavola i izbjeći sudbinu njegovog plaćenika. Međutim, na meti nečastivog naći će se i dječak Deni, a da bi ga spasio, Johhny ponovo mora postati Ghost Rider i krenuti krvavim putem osvete…

Sa druge strane, za mlađe generacije gledatelja, Cinema City od 23. februara priprema vrhunsku zabavu uz avanturistički spektakl "Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok". Nastavak hita iz 2008. godine, koji je samo na američkim kinoblagajnama inkasirao više od 100 miliona dolara, rediteljski potpisuje mladi američki autor Brad Payton, dok se ovaj put pored glavnog junaka originalnog filma, tinejdžerske zvijezde Josha Hutchersona, u naslovnim ulogama pojavljuju veliki akcioni junak Dwayne "The Rock" Johnson, britanski veteran i dvostruki dobitnik Oscara Michael Caine te tinejdžerska ljepotica i zvijezda hita "Zvijer" Vanessa Hudgens.

Radnja filma snimljenog najmodernijom 3D tehnologijom kreće kada mladi avanturist Sean dobije kodiranu poruku sa tajanstvenog otoka, koji ne postoji na geografskim kartama, od svog davno izgubljenog djeda. Sa novim mužem svoje majke on kreće u avanturu epskih razmjera kako bi ga spasio zajedno sa posljednjim stanovnicima otoka, dok vulkan ne eruptira i ne uništi ga zauvijek.

Cinema City 29. februara najavljuje svečanu bh. premijeru jednog od najboljih filmskih ostvarenja 2011. godine, biografske drame "Čelična lejdi" (The Iron Lady). Film u kojem je za fantastični portret britanske premijerke Margaret Thatcher, trenutno najveća glumica Hollywooda, Meryl Streep, dobila rekordnu 17. nominaciju za Oscara, a trenutno slovi kao glavna kandidatkinja za osvajanje trećeg zlatnog kipića u karijeri na dodjeli nagrada Američke filmske akademije, koja će se održati u nedjelju, 26. februara, u Los Angelesu. Svoju će gala projekciju zvanice iz društveno-političkog života glavnog grada BiH doživjeti u dvorani 1 multiplexa Cinema City 29. februara od 20:00 sati, uz podršku Britanske ambasade u Sarajevu.

Redovno prikazivanje filma "Čelična lejdi" u Cinema Cityju počinje 1.marta zajedno sa hit romantičnom akcionom komedijom "Neka bolji pobijedi" (This Means War) koja je proteklog vikenda u američkom otvaranju inkasirala više od 22 miliona dolara.

Cinema City još jednom podsjeća na nagradnu igru za sve gledatelje filma "Zavjet ljubavi". Uz kupljenu ulaznicu, svi gledatelji hit romanse će dobiti kupon na kojem trebaju ispuniti svoje lične podatke te ga ubaciti u posebno pripremljenu kutiju na izlazu iz dvorane, tako ulaze u konkurenciju za osvajanje jednog od tri sjajna romantična putovanja za dvije osobe, u Budimpeštu, Istanbul ili Rim, koja su poklon turističke agencije VTA. Imena sretnih dobitnika će biti izvučena po završetku druge sedmice prikazivanja filma "Zavjet ljubavi" u multiplexu Cinema City, najkasnije do 02. marta i objavljena putem sredstava javnog informisanja.

Zbog do sada neviđenog interesa sarajevske publike za neki filmski naslov, Cinema City ratnu dramu Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda" od 23. februara stavlja na prikazivanje u još jednu dvoranu.

Cinema City podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267, svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.