Film/TV
0

Nagrade i za najgore filmove

Klix.ba
Najviše nominacija, čak u osam kategorija, za 24. po redu Zlatnu malinu za najgora dostignuća u filmskoj industriji dobili su filmovi 'Mačak', 'From Justin to Kelly' te 'Gigli'.

Uz ova tri najveća favorita, organizatori su izdvojili i 'Charliejeve anđele: Punom brzinom' te 'The Real Cancun'.

"Golden Raspberry Award Foundation" svoje nominacije je i ove godine objavio dan prije objave nominacija za mnogo popularnijeg Oscara. Također i imena "ponosnih" pobjednika će biti objavljena 28. februara, opet jedan dan prije dodjele Oscara.

Film 'Gigli' je nominovan u kategorijama: najgori glavni glumac i glumica, sporedni glumac (Al Pacino i Christopher Walken), sporedna glumica (Lainie Kazan) te najgori redatelj i scenarist (Martin Brest).

Pored za loše glume u filmu 'Gigli', Affleck je nominovan i za svoj rad na filmovima 'Daredevil' i 'Isplata', dok je Walken "zapažen" i zbog uloge u komediji 'Klokan Jack'.

Najgori glavni glumac će biti izabran između Myersa, Guarinija, Afflecka, Cuba Goodinga Jr-a ('Ludo krstarenje', 'The Fighting Temptations' i 'Radio') te Ashtona Kutchera ('Cheaper by the Dozen', 'Upravo vjenčani' i 'My Boss's Daughter').

U ženskoj konkurenciji pored Jennifer Lopez nominovane su Clarkson, Angelina Jolie ('Beyond Borders' i 'Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life') te Drew Barrymore i Cameron Diaz s filmom 'Charlijevi anđeli'.

I ove godine se spominjalo ime Sylvestera Stallonea. Ovaj put je nominovan u kategoriji najgoreg sporednog glumca za ulogu u 'Spy Kids 3-D: Game Over'. Stallone drži rekord s 30 nominacija i 9 pobjeda, uključujući i "prestižnu" nagradu za najgoreg glumca 20. vijeka.