Film/TV
6

Nagrade Emmy: "Breaking Bad" je najbolja drama, "Modern Family" najbolja komedija

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Los Angeles je sinoć bio domaćin dodjele nagrada Emmy, 65. po redu. Najprestižnija nagrada, koja se dodjeljuje za najbolju TV dramu, otišla je ekipi serije "Breaking Bad".

U konkurenciji za najbolju seriju bili su još i "Mad Men" i "House of Cards". Kada je u pitanju pobjedničko TV ostvarenje, to i nije bilo iznenađenje s obzirom na to da su mnogi prognozirali da će upravo "Breaking Bad", koja je izuzetno gledana, dobiti ovu prestižnu nagradu.

Najbolji glumac je Jeff Daniels za ulogu u seriji "The Newsroom". Claire Danes, koja dugo nije imala zapažene uloge ponovo se vratila na velika vrata osvojivši Emmy za najbolju glumicu. Danes je nagradu osvojila zahvaljujući ulozi CIA-ine agentice u seriji "Homeland".

Najbolja komedija je "Modern Family", a najbolji glumac u kategoriji komedija je Jim Parson. Julia Louis-Dreyfus (Veep) je proglašena najboljom glumicom u kategoriji komedije. Najboljim scenarijem je proglašen scenarij za seriju "Homeland", a najboljim rediteljem drame David Fincher za režiju "House of Cards".

Bobby Cannavale ("Boardwalk Empire") je najbolji sporedni dramski glumac, a Anna Gunn ("Breaking Bad") najbolja sporedna glumica u TV drami.

Tina Fey i Tracey Wigfield ("30 Rock") su dobili Emmy za najbolji scenarij za komediju, a Gail Mancuso je najbolji reditelj komedije ("Modern Family").

Tony Hale ("Veep") je proglašen najboljim sporednim glumcem u kategoriji komedije, a Merritt Wever ("Nurse Jackie") najboljom glumicom.

Nagrade su dodijeljene u još nekoliko manjih kategorija, a svečanosti u Los Angelesu je prisustvovao veliki broj slavnih ličnosti iz svijeta filma, muzike, sporta...

Na dodjeli Emmyja, prijatelji i kolege su odali počast nedavno preminulom glumcu Jamesu Gandolfiniju.