Film/TV
0

Nadža Karić: TV1 je ozbiljna kuća i sretna sam što sam dio ove ekipe

Klix.ba
Nadža Karić
Nadža Karić
Od ove subote sedmični zabavni magazin TV1 Red Weekly dobit će novu voditeljicu. Subotom u 18:10 i nedjeljom u 16 sati gledatelji će imati priliku pratiti Red vikend kojeg će voditi mlada i atraktivna Nadža Karić.

Koncept emisije ostaje isti - rezime najvažnijih i najzabavnijih dešavanja protekle sedmice iz BiH i svijeta.

Kako si dospjela u svijet novinarstva?

Završila sam Fakultet političkih nauka, smjer Komunikologija, a novinarstvo, koje doživljavam kao istraživački posao, za mene je uvijek bio izazov. Obogaćuje me komunikacija sa ljudima i volim slobodu novinarskog posla. Sviđa mi se što pomoću svog poziva mogu da komuniciram sa većim brojem ljudi, da im prenosim informacije i da ih upoznajem sa raznim sadržajima.

Je li iskutvo na TV1 tvoj prvi tv angažman?

Iako sam mlada, imam osam godina radnog iskustva u ovoj oblasti. Još kao tinejdžerka sam radila na Radiju 202 gdje sam ustvari i 'ispekla' zanat i otkrila novinarstvo. Tokom studija sam također radila, tako da mi ovo nije prvi tv angažman. Radila sam kao dopisnik za MTV Adriju, gdje sam izvještavala o muzičkim i kulturnim dešavanjima. U emisiji Exer, koja se svojevremeno prikazivala na Federalnoj televiziji, imala sam svoje prvo voditeljsko iskustvo. Također sam uređvala, vodila i bila novinar u medijskoj kući Face TV.

Prvo si počela kao novinarka redakacije Red magazin, a sada imaš priliku i da se okušaš u voditeljskim vodama. Vodit ćeš sedmično izdanje Red vikend. Ima li treme?

Nema početničke treme. Postoje samo leptirići u stomaku, a to je ona pozitivna trema, kao kad si zaljubljen, a ja sam zaljubljena u svoj posao.

Šta ti se najviše sviđa u radu u zabavnoj redakciji na TV1?

Najviše mi se sviđa timski rad i sloboda. Imamo određenu nezavisnost u svom radu i to me čini sretnom. Radna atmosfera je pozitivna i okružena sam talentovanim mladim ljudima, koji su profesionalni i kooperativni. TV1 je ozbiljna tv kuća i sretna sam što sam dio ovakve ekipe.

S obzirom da si "novi kolačić“, kako se slažeš sa ostalim kolegicama?

Ne osjećam se kao novi kolačić jer poznajem urednicu Hatidžu Nuhić još od emisije Exer, kao i Miu. Nađa je moja kolegica sa fakulteta, a Aminu i Adrijanu sam također upoznala još prije dolaska na TV1. Sve smo nekako na pravom mjestu i da sam birala ne bih bolju ekipu sklopila.