Film/TV
1

Na repertoar Cinema Cityja dolaze "Warcraft: Početak" i "Igra novca"

Od 2. juna na repertoar Cinema Cityja dolaze dva nova filmska naslova "Warcraft: Početak" i "Igra novca".

"Warcraft: Početak" (Warcraft) je epska avantura, redatelja Duncana Jonesa, a glavne uloge u filmu tumače Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster...

Iz studija Legendary Pictures i Universal Pictures stiže Warcraft: Početak, epska avantura o sukobu nastalom zbog sudara svjetova zasnovana na svjetskom fenomenu Blizzard Entertainmenta.

Mirno carstvo Azerota stoji na ivici rata kad se njihova civilizacija suoči sa neustrašivom rasom osvajača: Ork ratnici bježe iz svog doma koji je na rubu propasti i žele da kolonizuju drugi svijet. Kad se portal otvori da spoji ova dva svijeta, jedna vojska se suočava sa uništenjem, a druga sa nestankom. Sa ove dvije zaraćene strane, dva heroja će krenuti jedan na drugog, a to će odrediti sudbinu njihovih porodica, njihovog naroda i njihovog doma. Tako počinje spektakularna saga o moći i žrtvovanju u kojoj rat ima mnogo lica i gdje se svako bori za nešto.

"Igra novca" (Money Monster) je film oskarovke Jodie Foster, dok glavne uloge tumače George Clooney, Julia Roberts, Jack O Connell...

"Igra novca" napeti je triler u kojem je glavni lik Lee Gates (Clooney), bombastični televizijski voditelj kojeg je njegova vlastita popularna emisija o financijama pretvorila u praktički čudotvorca Wall Streeta. Međutim nakon što svima preporuči kupovinu visoko - tehnoloških dionica koje misteriozno propadnu, bijesni investitor (O Connell) dolazi u studio i uživo pred kamerama kao taoce uzima Gatesa i ekipu iza kamere predvođenu vrhunskom producenticom Patty Fenn (Roberts). Dok se sve odvija u pravom vremenu, Gates i Fenn moraju pronaći način kako preživjeti i istovremeno razotkriti istinu iza velike laži koju krije igra novca.