Film/TV
2

Na repertoar bh. kina od 25. aprila stiže film "21 - potpuno punoljetan"

Od 25. aprila na repertoar bh. kinodvorana Ekran d.o.o., kao ekskluzivni zastupnik naslova iz kinodistribucije holivudskih studija Universal i Paramount i velikog broja nezavisnih filmskih naslova, donosi novu urnebesnu komediju "21 - potpuno punoljetan" (21 & Over).

Riječ je o novom ostvarenju scenarističkog dvojca blockbuster komedije "Mamurluk" Jona Lucasa i Scotta Moorea, koji su se ovaj put osim pisanjem teksta pozabavili i rediteljskim dužnostima, dok su se ovaj put u ulozi producenata pojavila dva izuzetno iskusna filmska profesionalca David Hobermann i Todd Lieberman, tvorci mega hitova "Ponuda za brak" i "Borac". Glumačku ekipu filma, koji zbog eksplicitnih scena golotinje i lošeg izražavanja nosi prefiks R te se ne preporučuje osobama ispod 16 godina, predvodi ekipa nadolazećih američkih komičara, koju čine Miles Teller, junak prošlogodišnjeg urnebesnog hita "Projekt X", Skylar Astin, koga smo nedavno gledali u tinejdžerskom hitu "Na putu do zvijeda" te sjajni Justin Chon, jedan od protagonista blockbuster sage "Sumrak".

Film o proslavi punoljetstva govori o studentu odlikašu Jeffu Changu, koji je oduvijek radio ono što se od njega očekivalo. Ali kad ga njegova dva najbolja druga, Casey i Miler iznenade i posjete na njegov 21. rođendan, on odlučuje uraditi nešto neočekivano za promjenu, iako ga sljedećeg jutra čeka presudni razgovor za prijem na medicinski fakultet. Ono što je trebalo biti "jedno pivce" prerasta u noć prepunu haosa, pretjeranog uživanja i nevjerovatnih ludorija u ovoj nesvakidašnjoj komediji...

Nakon što je u proteklih mjesec dana na američkim kinoblagajnama inkasirao gotovo 30 miliona dolara od 25. aprila počinje prikazivanje filma "21 - potpuno punoljetan" u BH multiplexima Cinema City Sarajevo i Palas Banja Luka. Ekran d.o.o. izuzetno bogatu sezonu kinodistribucije u bh. kinima nastavlja 11. maja svjetskom pretpremijerom jednog od najočekivanijih filmova 2013.godine, SF spektakla "Zvjezdane staze - Prema tami" (Star Trek Into Darkness) velikog JJ Abramsa i to u 3D tehnologiji u Sarajevu, Banjoj Luci i Zenici.