Debata stara 25 godina
66

VIDEO / Mythbusters: Da li je Jack morao umrijeti u filmu "Titanic"

Klix.ba
Konačno je riješena i debata koja je trajala 25 godina, a koja je glasila – da li je u filmu "Titanic" Rose pustila Jacka da umre jer mu nije dopustila da se popne na komad drveta na kojem je plutala.

James Cameron vjeruje da bi Jack i Rose potonuli ukoliko bi se oboje popeli na dasku te da je Jack umro kako bi Rose živjela. Mnogi drugi vjeruju da bi oboje uspjeli preživjeti.

Zbog toga je James Cameron gostovao na popularnoj emisiji Mythbusters, kako bi se jednom za sva vremena dao odgovor na pitanje – Da li je Jack morao umrijeti u filmu "Titanic"?

Adam Savage i Jamie Hyneman, voditelji emisije, su zajedno sa Cameronom zaključili da su Roje i Jack bili u vodi tačno 63 minute. Zaključak je bio da, ukoliko bi oboje plutali na komadu drveta, bili bi uronjeni u vodu dovoljno da umru od hipotermije. Međutim, da je Rose ispod drveta stavila svoj prsluk za spasavanje, oboje bi preživjeli.

Cameron je rekao da su Adam i Jamie, za razliku od filma, problemu prišli sa naučne strane.

"Mislim da niste shvatili poentu. U scenariju piše da Jack umire. On mora umrijeti. Možda smo mi pogriješili i stavili malo veći komad drveta nego što je trebao biti, ali on je morao umrijeti", rekao je Cameron.