'The Princess and The Frog'
0

VIDEO / Muzička bajka koja je oduševila sve gledatelje

Sarajevo-x.com
Animirani film 'The Princess and the Frog' koji je stigao iz kompanije Disney zadivio je brojnu publiku, a u njemu uživaju kako oni najmlađi tako i starije osobe koje vole pogledati dobar crtani film. Upravo taj film se ovog vikenda vinuo na prvo mjesto sjevernoameričkog box officea sa zaradom od 25 miliona dolara.

Muzička bajka koja predstavlja prvu crnačku princezu u historiji studija Walt Disney oduševila je brojne gledatelje.

Ovaj film je zapravo priča o mladoj ženi, Tiani, iz New Orleansa dvadesetih godina prošlog stoljeća. Njen život se u potpunosti mijenja kada je žabac nagovori da ga poljubi pod izlikom da ako to učini on će se pretvoriti u princa. Međutim, umjesto da Tiana dobije svog princa ona se i sama pretvara u žabu.

Na drugom mjestu sjevernoameričkog box officea je film ‘The Blind Side’, sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi, koji je ostvario ukupnu zaradu u iznosu od 15.4 miliona dolara.

Drama zasnovana na istinitoj priči o Nelsonu Mendeli, ‘Invictus’, reditelja Clinta Eastwooda, našla se na trećem mjestu sa zarađenih 9.1 miliona dolara. U sjajnom filmu, čija je radnja smještena u 1995. godinu kada novoizabrani predsjednik u Južnoj Africi, Nelson Mendela, nalazi neočekivanog saveznika koji mu pomaže da ujedini i na tron dovede nacionalnu ragby ekipu, Springbokse, glume Matt Damon i Morgan Freeman.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. 'The Princess and the Frog', 25 miliona dolara
  2. 'The Blind Side', 15.4 miliona dolara
  3. 'Invictus', 9.085 miliona dolara
  4. 'The Twilight Saga: New Moon', 8 miliona dolara
  5. 'A Christmas Carol (2009)', 6. 8 miliona dolara
  6. 'Brothers', 5 miliona dolara
  7. '2012' , 4.4 miliona dolara
  8. 'Old Dogs', 4.3 miliona dolara
  9. 'Armored', 3.5 miliona dolara
  10. 'Ninja Assassin', 2.7 miliona dolara