Nova filmska sedmica
0

"Muškarci koji mrze žene" u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Za ovu filmsku sedmicu Cinema City priprema otvaranje visokoprofilne ekranizacije planetarnog bestseller trilera te najavljuje nastavak održavanja promotivne akcije Zimske čarolije 2012 u prvoj sedmici naredne godine.

Program multiplexa od 29. decembra, pored spektakla "Sherlock Holmes: igra sjena", koji je u prvih pet dana prikazivanja vidjelo više od 2.500 gledatelja, predvodi triler "Muškarci koji mrze žene" (The Girl with the Dragon Tatoo).

Riječ je o filmskoj ekranizaciji prvog dijela planetarno popularne bestseller trilogije švedskog pisca Stiega Larssona, koja je od izdavanja, nakon njegove smrti 2004. godine, prodata u više od 62 miliona primjeraka širom svijeta.

Izuzetno napetu priču o nizu ubistava žena, koja je prožela jezom čitatelje širom svijeta, na veliki ekran prenio je kultni američki reditelj David Fincher.

Uloge urednika magazina Millenium Mikaela Blomkvista i mlade istražiteljice fotografskog pamćenja Lisbeth Salander, koje su u originalnoj švedskoj filmskoj blockbuster trilogiji igrali Michael Nyquist i Noomi Rapace, ovaj put nose britanski mega star Daniel Craig te mlada američka glumica Rooney Mara, junakinja prethodnog Fincherovog hita "Društvena mreža". Glumačku ekipu filma koji obiluje scenama nasilja i seksa te se ne preporučuje osobama malđim od 16 godina i osobama slabih živaca, zaokružuju veterani Christopher Plummer i Stellan Skasgard te sredovječna ljepotica Robin Wright koju smo ovih dana gledali u hitu „Igra pobjednika“.

Priča filma vrti se oko novinara Mikaela Blomkvista kome u napetoj i smrtima prošaranoj potrazi za ženom koja je nestala prije 40 godina pomaže mlada kompjuterska hakerica Lisbeth Salander te zajedno dolaze na trag zastrašujuće istine o serijskom ubici žena koji nikada nije izveden pred lice pravde...

U saradnji sa izdavačkom kućom TKD Šahinpašić, koja je uradila BH izdanje "Millenium" trilogije, Cinema City je osigurao da gledatelji filma "Muškarci koji mrze žene" mogu u svim prodajnim salonima ove izdavačke kuće uz pokazanu ulaznicu ostvariti popust od 35 posto na kupovinu knjiga serijala te u prvom vikendu prikazivanja filma pripremio i nagradnu igru u okviru koje će svaki 50. posjetitelj na poklon dobiti BH izdanje knjige "Muškarci koji mrze žene". Nagradna igra traje do isteka zaliha knjiga.

Cinema City naredne i prve filmske sedmice u 2012. godini koja kreće od 5. januara, na početku zimskog raspusta nastavlja održavanje velike promotivne akcije Zimske čarolije 2012. otvaranjem dugo očekivane filmske ekranizacije planetarno popularne TV serije za djecu "Mupetti" te početkom prikazivanja novog animiranog filma "Čudovišna priča u Parizu", koji je sinhronizovan na naš jezik pa ga podjednako mogu pratiti i oni najmlađi gledatelji.

Promotivna akcija Zimske čarolije 2012 realizuje se u saradnji sa BBIce ledenim igralištem pa će najmlađi gledatelji i njihovi roditelji pored uživanja u najboljim dječijim naslovima sezone imati i specijalnu ponudu u kojoj će, uz ulaznicu za film, moći ostvariti popust od 25 posto na ulaznice za BBIce klizalište u terminima od 16:00 sati radnim danima te subotom i nedeljom tokom cijelog dana. Cinema City i BBIce klizalište su također pripremili i malo iznenađenje u vidu nagradne igre u kojoj će svaki 50. gledatelj naslova iz akcije dobiti gratis ulaznicu za klizanje.

Do kraja Zimskih čarolija 2012 12 .januara nas očekuje novi nastavak igrano-animirane avanturističke komedije "Alvin i vjeverice 3", također sinhronizovane na naš jezik te 19. januara hrvatski dječiji avanturistički film "Koko i duhovi" koji je oborio sve rekorde gledanosti u susjednoj zemlji u prvih mjesec i po dana prikazivanja. Za vrijeme novogodišnje sedmice u programu matineja svi mališani mogu uživati u prazničnoj 3D animiranoj avanturi "Artur Božić" i animiranom blockbusteru "Mačak u čizamama" koji se još prikazuje u sinhronizovanoj 3D verziji te titlovanoj 2D verziji.

BBIce klizalište privremeno se uklanja sa BBI trga radi novogodišnje proslave pa popust na ulaznicu za klizanje svi zainteresovani mogu ostvariti u sedmici od 05. januara.

Multiplex Cinema City prilagodio je svoj program prikazivanja novogodišnjim praznicima te održavanju centralne svečanosti proslave nove godine od Gradske uprave na BBI trgu pa tako 31.12. zposljednja projekcija počinje u 16:40 sati dok 01. januara radno vrijeme multiplexa počinje u 14:00 sati, dok je prva projekcija zakazana za 14:40.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o promotivnoj akciji Zimske čarolije, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.