Film/TV
0

''Museum'' i dalje prvi na box officeu

Sarajevo-x.com
Film "Night at the Museum", u kojem publiku zabavlja Ben Stiller, zaradio je još 24 miliona dolara i tako treći vikend za redom ostao na prvom mjestu box-officea.

"Night at the Museum" je, u tri sedmice prikazivanja u SAD-u, ukupno zaradio 164,1 milion dolara, dok je "The Pursuit of Happyness", u kojem glumi Will Smith, ponovo na drugom mjestu. Neobičan film "The Pursuit of Happyness" zaradio je ukupno 124,2 miliona dolara.

Novi film na box-officeu je triler "Children of Men", koji je osvojio treće mjesto i zaradio 10,3 miliona dolara. U filmu glume Clive Owen i Julianne Moore, a priča je o bliskoj budućnosti u kojoj se ljudska vrsta suočava sa izumiranjem zbog globalne neplodnosti.

Na četvrtom mjestu je još jedan debitant – drama "Freedom Writers", koja je zaradila 9,7 miliona dolara. U "Freedom Writers“ Hilary Swank glumi idealističnu učiteljicu koja koristi metodu pisanja dnevnika i vježbi tolerancije da bi inspirisala svoj razred, koji sačinjava grupa rasno podijeljenih tinejdžera.

Animirana komedija "Happily N'Ever After" je, u svom prvom vikendu prikazivanja, zauzela šesto mjesto sa zarađenih 6,8 miliona dolara. "Happily N'Ever After" je bajkovita farsa, u kojoj su likovima glasove posudili Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr. i Sigourney Weaver,

Prvih deset mjesta američkog box-officea ovog vikenda su:

  1. Night at the Museum
  2. The Pursuit of Happyness
  1. Children of Men
  2. Freedom Writers
  3. Dreamgirls
  4. Happily N'Ever After
  5. Charlotte's Web
  6. The Good Shepherd
  7. Rocky Balboa
  8. We Are Marshall