Film/TV
0

MTV Movie Awards 2003: Pobjednici Eminem, Kirsten Dunst i Gollum

Sarajevo-x.com
Sean William Scott i Justin Timberlake su vodili ceremoniju
Sean William Scott i Justin Timberlake su vodili ceremoniju
<i>Gospodar Prstenova: Dvije kule</i> pokupio je najviše nagrada na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele MTV Movie Awards održanoj u Los Angelesu na kojoj su dominirali superheroji i specijalni efekti.

Drugi dio Tolkienove trilogije Gospodar Prstenova: Dvije kule dobio je četiri nagrade na ceremoniji dodjele MTV Movie Awards 2003 u Los Angelesu: za najbolji film, najbolju akcionu scenu, najbolji glumački team (Elijah Wood i Sean Astin) i za najboljeg virtualnog lika Golluma. Gollum je također dobio i novu nagradu za najboljeg digitalnog lika, koju je za njega prihvatio glumac Andy Serkis koji je Golluma sinhronizirao i izveo pokrete za njegovu animaciju. Međutim, šizofrenični Gollum se pojavio na ekranu dok je Andy Serkis zahvaljivao režiseru Peteru Jacksonu kako bi uzeo svoju nagradu. You're a liar and a thief – it's mine!' - siktao je Gollum u svom poznatom tonu. Najveća konkurencija je Gollumu za ovu nagradu bio Yoda, maleni zeleni Jedi kojeg poznajemo iz Star Warsa. Yoda je ipak doživio svojih pet minuta u Shrine Auditoriumu – osvojio je nagradu za najbolju borbenu scenu sa Christopher Leeom. Yoda se pojavio na velikom ekranu kako bi se zahvalio za svoju nagradu. 'Hmmm... grateful I am to this award receive. To win, I did not expect.', pričao je Yoda svojim prepoznatljivim govorom. 'Promise myself cry I would not'.

Ostali pobjednici su bili Eminem koji je svojio nagradu za najboljeg glumca i za najboljeg novog glumca za 8 Mile, Kirsten Dunst koja je dobila nagradu za najbolju glumicu i najbolji poljubac sa Tobey Maguireom u Spider-Manu, Jennifer Garner koja je dobila nagradu za najbolju novu glumicu za Elektru u Daredevilu, a poseban higlight večeri su bili bračni par Victoria i David Beckham koji su na dodjelu došli kako bi nagradu predali Colinu Farrellu - za najbolji trans-antlantički proboj u svijet slave (čudna kategorija) u filmu Phone Booth. Show su vodili Sean William Scott i Justin Timberlake koji su izveli komičnu verziju Matrix Reloadeda, a nastupili su Pink i T.A.T.U..