Cinema City Sarajevo
0

VIDEO / "Mrzim Valentinovo" hit praznične sedmice

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema city sa promotivnom akcijom Blockbuster Season i Svjetskim premijerama najočekivanijih naslova godine nastavlja rušiti rekorde gledanosti. "Mladi mjesec“ drugi nastavak romantične SF sage "Sumrak“ i film katastrofe "2012“ privlače veliki broj ljubitelja filma kojih je u proteklom vikendu prošlo više od 6.000 u rasprodanim dvoranama Cinema City.

Za novu prazničnu sedmicu od 26.11. do 02.12.2009. Cinema City najavljuje nova sjajna ostvarenja koja će pored navedenih mega hitova nositi repertoar prikazivanja a prvo od njih je urnebesna romantična komedija "Mrzim Valentinovo“. U pitanju je samostalni rediteljski i scenaristički projekat Nie Vardalos, čiji je hit "Moja grčka avantura“ u Cinema City u proteklih mjesec i pol dana vidjelo preko 4.500 gledatelja. Vardalos na novom projektu ponovo veliki ekran dijeli sa partnerom iz svog najvećeg hita "Moje debelo Grčko vjenčanje“, junakom planetarno popularne TV serije "Seks i grad“ Johnom Corbettom.

U filmu Vardalos igra Genevieve Gernier, vlasnicu cvjećare na Manhattanu sa vlastitim pravilo oko zabavljanja, granicom od pet sastanaka sa muškarcima kako bi se izbjegla veza. Kada Greg Gatlin kupi restoran pored njene prodavnice, oni kreću sa sastancima. Ipak, nakon pet susreta, Genevieve nije više sretna sa svojim pravilom, ali ne zna kako da ponovo osvoji Grega.

Pored ove urnebesne komedije na repertoar Cinema City od 26.novembra stiže jedan od najočekivanijih porodičnih filmova godine, animirani film "Božična priča“. Oskarom nagrađeni kreator još jednog animiranog mega hita "Polar Ekspress“ ovaj put je na velikom ekranu CGI animacijom oživio istoimenu bezvremensku priču Charlesa Dickensa a oživljavanje glavnog karaktera prepustio je trenutno najvećem komičaru Holivuda Jimu Carreyu, koji je mališane i njihove roditelje širom svijeta već osvojio sa glavnog ulogom u mega hitu "Kako je Grinč ukrao Božič“.

Film koji je u prvih 20 dana prikazivanja samo na američkim kino blagajnama inkasirao preko 70 miliona dolara govori o Scroogeu, starom nesretniku koji se mora suočiti sa duhovima prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Božića, a sve kako bi vratili dobrotu u njegovo inače hladno srce. Duhovi ga podsječaju na čovjeka kakav je nekada bio i šta će se desiti ako ne pokuša postati bolja osoba. Oko Božića, najradosnijeg dana godine, Scrooge shvaća da mora promjeniti svoju ličnost i vratiti se u svoje nekadašnje, normalno stanje...

Cinema city u saradnji sa Art Servisom, distributerom filma, pripremio je i posebnu promotivnu akciju za "Božičnu priču“ pa će tako svaki 50-ti gledatelj osvojiti poklon na temu filma (privjesak za ključeve, kasica, notes, šal, sat ili pločica za ime za kofer). Promotivna akcija traje do isteka zaliha poklona.

Sve informacije oko promotivne akcije Blockbuster season, hitova na repertoaru, proslave dječijih rođendana i ostalih usluga, filmova i programa Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili dobiti putem info telefona: 033/ 567-230.