Film/TV
0

Mostar: "Revija amaterskog filma" 6. maja

FENA
Revija amaterskog filma "Izbor publike 2006. godine" bit će održana u subotu, 6. maja u prostorijama Omladinskog kulturnog centra (OKC) "Abrašević" u Mostaru, kazao je urednik Media centra OKC "Abrašević" Husein Oručević.

Po njegovim riječima, tokom revije bit će prikazana 33 filma iz SAD-a, Srbije i Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.

Dokumentarni i animirani filmovi bit će prikazivani od 16.00 do 18.00 sati, a eksperimentalni i igrani filmovi prikazivat će se od 22.00 do 23.00 sata u prostorijama OKC Abrašević.

Tokom konferencije za novinare Oručević je govorio i o problemima koji su vezani za prikazivanje filmova u Mostaru te podsjetio da taj grad još uvijek nema kino dvoranu.

"Redovitih filmskih projekcija u gradu, koji želi biti središte turizma, ali i središe jednog dijela ove države još uvijek nema", kazao je Oručević, te dodao da je OKC "Abrašević" ušao u krug filmskih projekcija jer su njegovi predstavnici osjetili potrebu omogućiti građanima Mostara da pogledaju projekcije najnovijih filmova.