Dodijeljene Emmy nagrade
0

VIDEO / "Momci s Madisona" četvrti put najbolja dramska serija

Sarajevo-x.com
U Los Angelesu su sinoć dodijeljene nagrade Emmy za najbolje televizijske produkcije van SAD-a, a glavna nagrada za najbolju dramsku seriju četvrtu godinu zaredom pripala je "Momcima s Madisona".

Očekivalo se da će serija "Momci s Madisona", koja je imala 19 nominacija, biti apsolutni pobjednik večeri, no to se nije dogodilo.

"Idemo kući sa samo dva Emmyja. Nisam se nadao tome", iskreno je priznao tvorac serije Matthew Weiner.

"Downton Abbey" osvojio je ukupno šest nagrada uključujući one za najbolju miniseriju, režiju i najbolju glumicu, koja je otišla u ruke Maggie Smith.

Oskarovka Kate Winslet sinoć se okrunila svojim prvim Emmyjem, i to za glavnu ulogu u miniseriji TV kuće HBO "Mildred Pierce", dok je priznanje za najboljeg glumca uzeo Barry Pepper za "The Kennedys".

"Nisam vjerovala da ćemo išta osvojiti", kazala je Winslet na ceremoniji.

U kategoriji najbolje humoristične serije pobjedu je odnio prošlogodišnji pobjednik u istoj kategoriji, serija "Modern Family". Julianna Margulies proglašena je najboljom glumicom dramske serije, dok je istu nagradu u konkurenciji glumaca uzeo Kyle Chandler za ulogu u seriji "Friday Night Lights".

Iste nagrade u kategoriji humorističnih serija osvojili su Melissa McCarthy i Jim Parsons. Martin Scorsese dobio je nagradu za najbolju režiju serije "Carstvo poroka".

Najviše Emmyja osvojila je televizijska kuća HBO, čak 19, dok je slijede PBS sa 14 i CBS sa 11.