Film/TV
0

Mjuzikl "Jadnici" i krimi triler "Slomljeni grad" u Cinema Cityju

Klix.ba
Posjetitelji Cinema Cityja su u prethodnoj filmskoj sedmici uživali u filmu "Charlijev svijet" (The Perks of Being Wallflower) snimljenom prema bestseleru, modernom klasiku koji bilježi vrtoglave uspone i padove odrastanja, priču o ljubavi, gubicima, strahu i nadi te nezaboravnim prijateljstvima koja nam pomažu kroz život.

Za one koji još uvijek nisu pogledali film, on je na repertaoru Cinema Cityja i tokom ove sedmice.

Filmsku sedmicu od 28. februara predvodi historijski mjuzikl "Jadnici" (Les Miserables), film koji donosi poruku o borbi običnih ljudi za ravnopravnost, moral i etično društvo, za ideale koji nidanas još nisu posve dostignuti i ostaju za mnoge gotovo jednako daleki i neuhvatljivi kao i u vrijeme pariskih ustanaka u 19. stoljeću. Jean Valjean je na odsluženju kazne, gdje se našao zbog krađe hljeba, kako bi prehranio svoju porodicu i pokušava se vratiti normalnom životu i povratiti nekadašnji ugled. Film je imao 8 nominacija na 85. dodjeli pretižne filmske nagrade Oscar, glumica Anne Hathaway je odnijela nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu, a film je dobio Oscare za šminku i zvuk. Kinoulaznice za film "Jadnici" možete kupiti na blagajnama Cinema Cityja.

Novi kriminalistički triler "Slomljeni grad" (Broken City) u Cinema Cityju igra od 28. februara. Detektiva Billyja Taggarta je unajmio korumpirani političar da prati njegovu nevjernu ženu, ali on nakon toga biva uvučen u skandal puno većih razmjera. Pretprodaja ulaznica počinje 26. februara na blagajnama Cinema Cityja.

Zabavno i zanimljivo putovanje kroz netaknutu prirodu Antarktika "Kralj Pingvina 3" (The Penguin King 3D) je na repertoaru Cinema Cityja od 28. februara. Ovu dokumentarnu sinhronizovanu priču možete pogledati po specijalnoj cijeni ulaznice od 3,00 KM.

Sva dešavanja pratite na oficijelnoj Facebook stranici i saznajte više informacija o nagradnim igrama u Cinema Cityju. Sve upite možete poslati i na e-mail.