Film/TV
0

Minghellin film snima režiser filma "Elizabeth"

Sarajevo-x.com
Indijski filmski režiser Shekhar Kapur režirat će kratki igrani film, za koji je scenarij napisao Anthony Minghella i koji je, prije nego što je umro, planirao režirati.

Kapur, reditelj filmova o kraljici Elizabeti, režirat će filmski segment unutar omnibusa pod nazivom “New York, I Love You”, prenosi BBC.

Minghella je planirao snimiti filmski segment unutar omnibusa sljedećeg mjeseca na Manhattanu.

Sudeći po Kapurovim riječima, režiser “Engleskog pacijenta” je zamolio indijskog režisera da preuzme snimanje filma kratko prije operacije raka vrata. Pedestočetverogodišnji režiser je umro od posljedica hirurškog zahvata.

Kapur je izjavio da mu je Minghella rekao da njegova filmska priča govori o vrijednostima u životu, i kako neki ljudi protraće živote, a da nisu u stanju osvrnuti se i sagledati istinsku ljepotu stvari.

Indijska režiserka Mira Nair, autorica filma “Monsunsko vjenčanje”, i režiser filma “Rush Hour”, Brett Ratner također će ostvariti filmski doprinos u ovom kompleksnom projektu.

Glumica Scarlett Johansson će se prvi put pojaviti u ulozi režiserke i tako se pridružiti projektu koji će sadržavati 12 priča na temu iznenadne ljubavi.

Filmski projekat, u kojem će uloge ostvariti glumci Kevin Bacon (“Mystic River”) i Natalie Portman (“Closer”), nastao je na istom principu kao i omnibus iz 2006. godine pod nazivom “Paris, Je T'Aime”.