Deset lakih komada sa...
1

FOTO / Milica Blagojević, OBN: Žena najviše mora sebe cijeniti

Razgovarala: E. Gorinjac
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Milica Blagojević je gledaocima OBN-a već odavno poznato lice. Svojim osmijehom i atraktivnim izgledom već nekoliko godina plijeni pažnju. Karijeru je započela kao voditeljica emisije "Hej Music" na ovoj televiziji, a trenutno je možete gledati u veoma popularnom projektu "Stol za 4". Za Sarajevo-x.com je pričala o novim projektima i ponešto o privatnom životu.

Tvoje prvo radno iskustvo u medijima je bilo na OBN-u, tu si i ostala do danas. Radila si na nekoliko projekata, šta ti je od toga bilo najzanimljivije raditi? Svaki projekat imao je svoju zanimljivu stranu koja me je ispunjavala i činila da zaista uživam u svom poslu. Svi formati bili su prilično različiti i svaki me je privlačio na svoj način. Možda bih izdvojila "Jutarnji program" i "Zvijezde plešu".

Emisija "Stol za 4" se emituje već nekoliko sezona. Je li ti već dosadilo raditi tu emisiju ili je još uvijek radiš sa istim žarom? Emisija "Stol za 4" kroz sve sezone zadrzava odličnu gledanost, snimamo uvijek sa drugim ljudima i u drugim gradovima, sa novim idejama i iskustvima, u suštini sve je previše dinamično da bi mi moglo dosaditi. Evo, kada ste već spomenuli naš najgledaniji projekat, moram naglasiti da peta sezona sa emitovanjem kreće od 29. avgusta.

Uskoro ćeš biti angažirana na još jednom projektu. Možeš li nam preciznije reći o kakvoj emisiji je riječ, kad će početi sa emitovanjem i ko od kolega će je raditi sa tobom?

Da, od 03. septembra u 19.15 sati sa emitovanjem kreće nova emisija "Iz bakine kuhinje". Gledaoci će otkriti tajnu pripreme nekih tradicionalnih jela i specijaliteta, a njih će nam pripremati gost u studiju TV OBN. Saznat ćemo nešto više o jelima koje su naše bake pripremale, a koja su ostala atraktivna i do danas. Novi projekat vodićemo Maja Munda i ja.

Gledatelji OBN-a su navikli na tebe kao na crnku sa dugom kosom, da li bi se ikada ofarbala u plavo?

Ne! Navikla sam na svoju prirodnu boju i ona mi definitivno najviše odgovara. Ovako se osjećam najljepše.

Još uvijek si student, kako uspijevaš uskladiti obaveze na fakultetu i posao?

Nekada je veoma teško i naporno, ali bez mučnog rada i truda ne mogu se postići svi zamišljeni ciljevi. Svaki čovjek mora svakodnevno da radi na svom usavršavanju ukoliko želi ostvariti neki napredak.

Ima li neki recept koji koristiš u zavođenju muškaraca i jesi li trenutno u vezi? Recept ne postoji. Mislim da su jednostavnost i spontanost najvažniji. Naravno, žena mora prvenstveno sebe da cijeni, pa tek onda i osobu sa kojom je. Mora da bude sigurna u sve što radi i da se odlikuje jakim i čvrstim karakterom. Ako imate sve ovo,onda se i ne morate truditi u

zavođenju. Da, u srećnoj sam vezi već tri godine.

Da li bi ikada otišla na estetske operacije? Da li bi uopće operisala nešto na sebi? Ma ne. Mada ok mi je da, ukoliko neko ima određene nepravilnosti na licu ili tijelu, koriguje to estetskom operacijom i tako pored nepravilnosti riješi se i kompleksa koji se iz svega rađaju. Na sreću, nisam imala nikakvih problema i mogu reći da sam prezadovoljna trenutnim izgledom.

Kada se ne bi bavila poslom kojim se baviš, šta bi drugo htjela raditi? O čemu si maštala kada si bila dijete?

Maštala sam da budem glumica. To je moja prva ljubav. Ne znam čime bih se bavila, trenutno ne mogu da se zamislim u drugoj ulozi.

Kako održavaš liniju? Jesi li pobornik dijeta ili treniranja, ili pak nemaš potrebe ni za jednim ni drugim?

Nekoliko puta sedmično treniram, ne samo zbog linije, nego i zbog zdravlja. Nisam pobornik dijeta, niti sam ikada bila. Jedem uvijek kad osjetim glad, samo ne pretjerujem u porcijama. To je sve.

Kakvu muziku slušaš, uz kakve zvuke se opuštaš i na kakva mjesta najčešće izlaziš?

Teško pitanje. Što se tiče muzike mogu uvijek da se prilagodim, bilo da je rock, pop, heavy metal ili neka stara narodna.