Film/TV
0

Meryl Streep u ulozi Margaret Thatcher

Sarajevo-x.com
Meryl Streep
Meryl Streep
Američka glumica Meryl Streep (51) bi mogla glumiti Margaret Thatcher u holivudskom filmu koji govori o životu bivše britanske premijerke.

Prema pisanju magazina "Hollywood Reporter", film pod imenom "Thatcher" će se fokusirati na period neposredno prije Falklandskog rata kojeg su vodile Velika Britanija i Argentina 1982. godine.

Producenti kažu da pregovaraju sa Streep, koja je jedna od najuspješnijih holivudskih glumica i jedna je od rijetkih koji su u stanju da savršeno odglume ulogu bivše premijerke.

Međutim, producenti su zabrinuti jer ne znaju kako će javnost prihvatiti da ovu ulogu glumi američka, a ne britanska glumica. Uloga Denisa, preminulog muža baronice Thatcher, bi mogla pripasti britanskom glumcu Jimu Broadbentu.

Falklandski rat je najvažniji dio karijere bivše premijerke pa će film otkriti šta se događalo u periodu od 17 dana prije početka rata, te kako se ona nosila s pritiskom.

Film će biti snimljen u produkciji "Pathea" i "BBC-ja", a režirati će ga britanska režiserka Phyllida Lloyd koja je poznata i po svom radu u teatru.

Lloyd je prethodno režirala holivudski hit "Mamma Mia" iz 2008. godine, u kojem je Streep također imala ulogu.

Meryl Streep je nominovana za 16 "Oscara", više nego bilo koji drugi glumac ili glumica. Osvojila je dva, jedan za film "Kramer protiv Kramera", a drugi za film "Sofijin izbor".